Ny håndbog om fysisk aktivitet

Sundhedsstyrelsen udgiver en revideret udgave af håndbogen Fysisk aktivitet håndbog i forebyggelse og behandling . Bogen fremlægger den nyeste viden om fysisk træning som behandling for 32 sygdomme og indeholder blandt andet nye kapitler om angst, stress, skizofreni og demens. Derudover indeholder bogen den nyeste viden om fysisk aktivitet som forebyggelse samt anbefalinger for fysisk aktivitet.

Anbefalingerne for fysisk aktivitet, som præsenteres i den nye udgave af håndbogen, afviger på enkelte punkter fra Sundhedsstyrelsens hidtidige anbefalinger. For alle målgrupper børn, voksne, ældre og gravide lægges der nu vægt på, at kun fysisk aktivitet af minimum 10 minutters varighed tæller med i optællingen af minutters aktivitet på en dag. Det betyder ikke, at de små valg i dagligdagen, som for eksempel at tage trappen i stedet for elevatoren, ikke har betydning, men de anbefalede 60 minutters daglig fysisk aktivitet for børn og 30 minutters daglig fysisk aktivitet for voksne skal ligge ud over disse kortvarige aktiviteter.

En anden væsentlig ændring i anbefalingerne er, at der opnås yderligere sundhedsmæssige fordele af at være mere fysisk aktiv end det anbefalede. For børn og voksne er anbefalingen om intensitet for de henholdsvis 60 og 30 minutters daglig fysisk aktivitet ændret fra moderat intensitet til moderat til høj intensitet. Herudover er anbefalingerne for ældre gjort mere specifikke i forhold til, hvor ofte og hvor længe ældre bør lave aktiviteter rettet mod kondition, muskel- og knoglestyrke og bevægelighed.

Håndbogen beskriver udelukkende grundlaget for den fysiske træning og inddrager ikke andre behandlingsformer såsom medikamentel behandling, diæt eller rygeophør, og kun i enkelte tilfælde berøres fysioterapeutisk behandling eller ergoterapi.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *