Ny gyngestol reducerer angst og medicinforbrug hos demente

En moderne, automatisk gyngestol kan forøge livskvaliteten hos demente og give et bedre arbejdsmiljø til plejepersonalet. Gyngestolsterapi er nyt i den danske plejesektor, men amerikanske studier dokumenterer god effekt i form af mindre angst og lavere medicinforbrug.

Gyngestolsterapi hedder et nyt koncept, hvor demente blidt gynges i en automatisk gyngende stol. Efter 20 minutters gyngning oplever den demente at være mindre bange, mindre deprimeret og i bedre balance. Et amerikansk forskningsstudie af gyngestolsterapien viser, at gyngningen øger både det mentale og fysiske velbefindende hos personer med en demenssygdom. Studiet, som blev foretaget på et plejehjem med demente i alderen 72-95 år igennem en periode på to år, kunne blandt andet dokumentere en direkte sammenhæng mellem gyngning og medicinforbrug; jo længere gyngning per dag, desto mindre medicin var det nødvendigt at give den demente.

Forbedret livskvalitet og mindre medicin
Gyngestolsterapi kan benyttes til flere forskellige grupper eksempelvis også mennesker med autisme og ADHD og har foreløbigt en dokumenteret positiv indvirkning på det mentale og fysiske velbefindende hos personer med en demenssygdom. Demente kan have en råbende, angstfyldt og voldsom adfærd. Erfaringerne med gyngestolsterapi er, at angsten mindskes, og der skabes ro og afslapning. På den måde bidrager terapiformen til et roligere miljø på enheder med demensramte til glæde for såvel de demente som personalet. I Sverige har gyngestolsterapi været i brug flere steder og er på kort tid blevet en succes de steder, hvor den anvendes. Svensk personale har eksempelvis erfaret, at 20 minutters gyngning nogenlunde modsvarer 5 mg Sobril.

Specialudviklet musik til gyngestolen
Gyngestolen fra Wellness Nordic har to indbyggede højtalere i ryglænet, hvorfra der strømmer beroligende musik. En basvibration i lænden skaber desuden en behagelig, taktil stimulering. Afslapningsmusikken er fra MusiCure, komponeret og produceret af den danske komponist af Niels Eje. MusiCure er specielt designet musik med dokumenteret effekt, som beroliger patienten og giver en positiv oplevelse. Skabelsen af MusiCure er baseret på mere end 12 års udvikling og forskning i den beroligende, afstressende og mentalt stimulerende virkning af denne særlige musik. Musik til mental stimulation , som medfølger gyngestolen fra Wellness Nordic, er et specialudviklet album til behandling af demenssygdomme.

Om gyngestolen fra Wellness Nordic
Wellness Nordic-gyngestolen er en moderne gyngestol med tre automatiske programmer med moderate bevægelser. Den kan indstilles i nøjagtig den position, brugeren ønsker, den fylder ikke mere end en almindelig lænestol og har monteret hjul i stellet, så den er nem at flytte. Wellness Nordic gyngestolen er enkel at bruge. Alle programmer, bevægelser, musik og stoleindstillinger styres med en fjernbetjening med lette tryk. Stolen føres i blødt kunstlæder, som er nemt at rengøre og vedligeholde, og fås i sort og hvid.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *