Ny bog hjælper deprimerede fædre og deres familier

Hvert år rammes mindst 7 procent af nybagte fædre af en efterfødselsreaktion. Det kan påvirke hele familien og resultere i skilsmisse og svigtede børn. E-bogen Når far går ned med flaget rummer fem fædres historie om efterfødselsreaktion samt konkrete råd til manden og hans familie. Målet med bogen er at hjælpe de ramte fædre, deres familier og pårørende samt de vordende familier, der gerne vil undgå, at manden får det svært med faderrollen. Bogen udkommer d. 24. juli.

At kvinder kan få efterfødselsreaktioner er noget, de fleste ved. Men at mænd kan få efterfødselsreaktioner er ofte tabuiseret at indrømme. Men det burde være nemmere at tale om, for hvert år rammes mindst 4.500 mænd og deres familier af det, med alt hvad det indebærer af sorg, svigt og måske skilsmisse.
Kim Fischer er en af de fem mænd, der er modig nok til at stå frem i bogen Når far går ned med flaget – en bog om mænds efterfødselsreaktioner og fortælle om, hvordan det var at have en efterfødselsreaktion:

Magtede ikke at være sammen med familien
“Jeg blev aggressiv, skældte ud på min datter når hun skreg, og min kone måtte tage over. Jeg havde faktisk lyst til at slå min datter. Og ellers fortrak jeg sommetider ud på bagtrappen og havde det ad helvede til. Jeg magtede ikke at være sammen med min familie. Som mand og som far blev jeg enormt sårbar, fordi jeg ikke kunne det, som der blev forventet af mig. Min kone mente også, at jeg ikke levede helt op til mit ansvar, og det gjorde jeg jo heller ikke,” fortæller Kim.

Kun åbenhed kan hjælpe dem, der er ramt
Kim har valgt at fortælle sin historie, fordi han mener, at den eneste vej frem er at tale om det og bryde tavsheden, så hans historie kan være med til at hjælpe andre:
“Jeg har valgt ikke at skjule det, jeg har været igennem. Jeg mener, at kun ved at fortælle om det kan der komme mere fokus på det og mere hjælp til de familier, der er ramt af det”

Ud over de fem interview indeholder bogen også et selvhjælpskapitel med gode råd til de familier, der enten gerne vil forebygge eller afhjælpe en efterfødselsreaktion. Bogens selvhjælpskapitel er skrevet ud fra interview med en række terapeuter med mænd som speciale, blandt andet Carl-Mar Møller og Martin Østergaard. Desuden bygger den på offentlig tilgængelig viden fra Svend Aage Madsens forskning.

Om forfatteren
Bogen er skrevet af forfatter, retoriker og skribent Helle Eriksen og udkommer på Livsforlaget via www.saxo.dk, hvor den kan købes. Helle har tidligere fået udgivet “Da håbet vendte tilbage – om at overvinde stress og depression”, på forlaget Siesta, og Da håbet er også udgivet på engelsk via Livsforlaget /Human Life Publishing.

http://www.saxo.com/dk/naar-far-gaar-ned-med-flaget_epub_9788799538799 searchText=helle

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *