Novo Nordisk får EU-godkendelse af FlexTouch® ny, innovativ engangspen med insulin

Novo Nordisk har i dag fået godkendelse fra Europa-Kommissionen for FlexTouch® den nye engangsinjektionspen, der leveres fyldt med insulin. Godkendelsen gælder de to moderne insuliner NovoRapid® (insulin aspart) og Levemir® (insulin detemir), der i dag leveres i FlexPen®.

FlexTouch® er det nyeste engangspensystem fra Novo Nordisk, som giver brugerne en helt ny oplevelse af det at tage en insulininjektion. Med de eksisterende insulinpenne skal injektionen foretages på traditionel vis, dvs. ved at trykke knappen i bund med tommelfingeren. Det kan være svært for nogle patienter.

Enkelhed er det væsentligste krav til en insulinpen, siger læge Tim Bailey fra AMCR Institute, USA. Det er til alles fordel, når pennen er nem og bekvem at bruge ikke bare for patienterne, men også for læger og de sygeplejersker, der underviser patienterne.

Injektionsknappen på FlexTouch® kræver kun et ganske let tryk for at injicere insulinen i en hvilken som helst dosis. Da trykmodstanden er meget lille, kan FlexTouch® bruges af stort set alle patienter, siger Tim Bailey.

Tidspunktet for lancering af FlexTouch® i de enkelte EU-lande afventer lokale forhandlinger.

Om FlexTouch®
FlexTouch® er en engangspen, der indeholder 300 enheder insulin. Doserne afgives i intervaltrin på 1 enhed, fra 1 til 80 enheder. Pennen kan bruges sammen med NovoTwist® nåle.

NovoTwist® leveres i to udgaver på henholdsvis 5 mm (32G Tip) og 8 mm (30G). Et hørligt og føleligt klik bekræfter, at nålen sidder fast.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *