Ned med trykket, kvinde

Hjerteforeningen og Matas måler blodtryk på kvinderne

Kvinder har her i september mulighed for at gøre noget godt for deres eget og andre kvinders hjerter, når Matas og Hjerteforeningens frivilligkorps måler blodtryk i udvalgte Matas butikker og sælger de populære Elsk hjertet-armbånd.

“Blodtrykket kan være for højt, uden man kan mærke det. Derfor råder vi alle kvinder til at komme forbi Matas og få målt deres blodtryk i forbindelse med Hjerteforeningens Elsk hjertet-kampagne. Vi opfordrer desuden alle til at købe et støttearmbånd ved kassen. Armbåndene koster 30 kroner, og overskuddet fra salget går ubeskåret til Hjerteforeningens arbejde for mere forskning i kvinders hjerter”, lyder det fra Hjerteforeningens direktør Inge Vestbo.

Informationschef Henrik Engberg Johannsen fra Matas supplerer: “Modsat hvad de fleste tror, så er der flere kvinder end mænd, der dør af hjertekarsygdom. Et forhøjet blodtryk øger risikoen for at få hjertekarsygdom. Derfor opfordrer vi til, at specielt kvinder kender deres blodtryk – men mænd er naturligvis også velkomne. Der skal ikke bestilles tid til blodtryksmålingen, men kø kan forekomme – så kom i god tid”.

www.matas.dk/hf ses hvilken dag og i hvilket tidsrum, Hjerteforeningen måler blodtryk i de udvalgte Matas butikker.

Hjerteforeningen sætter netop nu fokus på kvinder og hjertekarsygdom med kampagnen Elsk hjertet. Kampagnen skal øge kendskabet til kvinders symptomer og samtidig over seks år samle minimum 18 millioner kroner ind til forskning i kvinder og hjertekarsygdomme. Matas er samarbejdspartner i kampagnen.

Monique, sangerinde og Hjerteforeningens ambassadør:
Hjertet er det største kunstværk i verden. Det er der, hvor livet tager sin begyndelse, kærligheden gror, og de største sange bliver skabt – med hjertet støtter jeg kampagnen Elsk hjertet .

Fakta:
Hvert år dør ca. 8.000 kvinder af en hjertesygdom det svarer til næsten en kvinde i timen.
Mere end hvert fjerde dødsfald blandt kvinder skyldes en hjertekarsygdom.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *