Når kroppen sladrer om vores følelser

ManuVision er på få år blevet en eftertragtet og populær behandlingsform blandt en lang række danskere. ManuVision er massage, frigørelse af led og åndedrætstræning, og handler samtidig om, at kroppens tilstand også sladrer om vores følelser og sindstilstand. Antallet af klienter til ManuVision-behandling stiger hele tiden, og derfor vil ManuVision uddanne endnu flere behandlere.

I de senere år er mange danskere blevet langt mere fokuserede på sundhed med bl.a. mere motion og sund kost, og samtidig er flere begyndt at gå til coach eller i terapi for at blive klogere på sig selv. I begge tendenser er krop og hoved adskilt fra hinanden. ManuVision forener det hele, fordi en sund krop også hænger sammen med vores følelser og sindstilstand. ManuVision ser på kroppen som en helhed både fysisk og psykisk, og ikke kun på en isoleret skade i knæet eller en smerte i skulderen.

Mange mennesker har jo også indset, at kroppen, hovedet og følelserne hænger sammen, og det er nok den væsentligste årsag til, at erhvervsledere, skuespillere, sportsfolk og mange, mange andre mennesker har opsøgt behandlingsformen ManuVision i de senere år.

En ManuVision-behandling tager udgangspunkt i hele kroppen, og klienten vil få dybdegående massage og frigjort stive eller fastlåste led. Under behandlingen er der fokus på, at klienten bruger sit åndedræt aktivt til at spænde af i kroppen. Maven og solar plexus bliver masseret grundigt og ofte dybt, fordi mange spændinger i kroppen starter dernede. Nogle klienter bliver overraskede over, hvor meget deres følelser og sindstilstand sætter sig i maven og derfra forplanter sig til spændinger i kroppen. Behandleren og klienten snakker Det er ikke unormalt, at klienter på briksen indser, at deres smerter i skuldrene eller ryggen hænger sammen med bekymringer, stress, sorg, uforløst vrede eller andre følelser, og denne erkendelse bliver en del af behandlingen.

Denne sammenhæng er helt logisk. Alle kender fornemmelsen af at få en knude i maven, hvis vi er kede af det eller befinder os i en ubehagelig situation. Maven, kroppen, åndedrættet og vores følelser hænger sammen, og det er hele udgangspunktet for behandlingen, og vi kan se, det hjælper gang på gang, siger Marcus Thais Heller, som er ManuVision-behandler.

ManuVision er ikke en mirakelbehandling, men der findes flere eksempler på, at syge mennesker med vedvarende smerter har fået det markant bedre efter ManuVision-behandling. For eksempel lægen, der tog smertestillende medicin i 17 år pga. en gigtsygdom, men som efter få behandlinger blev medicinfri. Behandlingen bliver dog brugt af mennesker af mange årsager.

Piskesmældsskader, ondt i ryg og nakke, migræne mm. Eller ganske enkelt mennesker, som ønsker at få det bedre med sig selv og deres krop.
ManuVision har aldrig været mere populær, og derfor er der behov for flere behandlere. Derfor bliver der igen optaget flere elever på ManuVision-uddannelsen i København og på den nye skole i Århus i løbet af foråret.
ManuVision begyndte som et behandlerfællesskab for over 10 år siden. ManuVision-uddannelsen blev dog først stiftet i 2004. I dag ligger der et ManuVision hus i Frederiksberg og et i Århus. Husene fungerer også som uddannelsessted for nye behandlere.

Der afholdes informationsmøder om den nye uddannelse i Århus 3. juni og Frederiksberg 4. juni.

Læs mere om behandlingen og uddannelsen på www.manuvision.dk
For mere information ring til
Marcus Thais Heller, ManuVision i København 30 29 49 36
Søren Christensen, ManuVision i Århus 22 21 19 34

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *