Myter og fakta om kontaktlinser

Kontaktlinser er perfekte til det aktive liv, hvor den traditionelle brille til tider kan komme på skrå. Men ligeså mange brillebrugere – ligeså mange myter og fordomme er der overfor kontaktlinser. Hvilke kan hindre mange i at afprøve muligheden for et liv uden briller. Acuvue afholder derfor en online konkurrence om et års forbrug af kontaktlinser. Konkurrencen løber frem til den 18. december, hvor der hver uge trækkes en vinder, alle kan deltage ved at udfylde en kort formular på Acuvues hjemmeside.

Der er som sagt mange myter omkring kontaktlinser, hvor nogle af de mest hørte er, at kontaktlinser kan forsvinde om bag øjet, teenager kan ikke bruge kontaktlinser, ældre bør ikke bruge kontaktlinser, hvis man ikke bruger briller fast, har man ikke behov for kontaktlinser osv. Faktum er dog noget helt andet!

Myter kontra fakta:

Kontaktlinser kan forsvinde om bag øjet! Faktum er at det er fysisk umuligt for linsen at forsvinde om bag øjet. Øjet er nemlig dækket af en tynd hinde som slutter helt tæt til øjenlågets inderside. Hvorfor linsen ikke kan bevæge sig væk fra øjets forside.

Teenager og ældre kan og bør ikke bruge kontaktlinser! Faktum er at kontaktlinser kan bruges af folk i alle aldre. Det afhænger ikke af alder, men derimod af ansvarlighed. Børn helt ned til 8 års alderen, kan være moden nok til at bruge linser. Hvad angår de ældre findes der i dag flerstyrkekontaktlinser hvis linsemateriale sikrer en god komfort, trods tørre øjne som hyppigt indtræffer ved alderdom.

Kontaktlinser er kun et alternativ, hvis man bruger briller fast! Faktum er, at der findes kontaktlinser til bygningsfejl og korrigeret syn i almindelighed eller i kombination med briller. Hvis behovet for synskorrektion ikke er så stort, kan en linse være en praktisk løsning, da man slipper for at tage brillen frem i tide og utide.

Ergo findes der mange myter omkring kontaktlinser. Man bør derfor overveje eventuelle fordomme, så man kan give sig muligheden for at stille synet skarpt på en bekvem måde. Husk på kontaktlinsen har mange fordele: De bliver ikke fedtede, de dugger ikke, de falder ikke af og går ikke i stykker, og synsfeltet forbliver ubegrænset.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *