“Lev bedre med type 2 diabetes”
Kurset giver som tidligere deltagerne en bred viden om sygdommen og hvordan de bedst tager hensyn til sygdommen, så den ikke udvikler sig, men i stedet bliver holdt i skak. Men fordi motion er ét af de vigtigste værktøjer i forhold til at holde sygdommen i skak og som samtidigt kan give gode oplevelser og en større livskvalitet, så afprøver Sorø Sundhedscenter et kursustilbud, hvor 45 minutters motion indgår i undervisningen. Det er med god grund, at Sorø Kommune tilbyder kurser i at opnå viden og handlekraft i forhold til sygdommen. Type 2 diabetes er nemlig i kraftig vækst. I Danmark er der mellem 250- 300.000 personer, der har sygdommen uden at vide det. I Sorø Kommune svarer det til, at der er ca. 1800 uopdagede sygdomstilfælde. Og diagnosen er ikke ufarlig, men man kan heldigvis undgå de alvorlige følgesygdomme, hvis man ved, hvordan man tager hensyn til sygdommen i sin hverdag. Motion er én af de redskaber man har, når det handler om at undgå følgevirkninger og få et godt liv på trods af sygdommen.
Ændringer af motionsvaner med Små Skridt-metoden
For at støtte deltagerne i at bruge den viden, som de får på kurset, skal deltagerne arbejde med at ændre nogen af deres vaner, så de oplever, at deres blodsukker bliver mere stabilt og der i det hele taget sker forbedringer i deres liv – i forhold til sygdommen. Motion er sammen med medicin og mad en vigtig brik i at få et godt liv med type 2 diabetes. På kurset skal vi prøve forskellige motionsformer og forventer at det vil inspirere deltagerne til at se på, hvordan de kan få mere motion ind i deres hverdag. På den måde kan kurset give deltagerne en personlig oplevelse af, at blodsukkeret finder et bedre niveau, når motion bliver en del af hverdagen og det er kursets sigte, at det vil få deltagerne til at fortsætte med at være mere aktive, når kurset afsluttes siger Sanne Hansen, fysioterapeut ved Sorø Sundhedscenter.
Stadig få ledige pladser dette forår
Der er stadig få ledige pladser på holdet, så hvis man ønsker at deltage, kan man kontakte egen læge, der kan henvise til kurset.
Kontakt
For yderligere oplysninger kontakt diabetessygeplejerske Kirsten Bork på tlf. 51 18 52 24 eller sundhedskonsulent Asta Nissen på tlf. 57 87 71 61.