Ministerens svar holder ikke “vand” eller skulle man sige nikotin

Lægemiddelstyrelsen sidder sytadig svarfrist overhørig, og sundhedsministeren gir sundhedsordfører standard svar om e–cigaretten u/ tobak.

Sundhedsministeriet besluttede 14. oktober 2008 at give NyCigaret.dk´s klage, over et forbud fra Lægemiddelstyrelsen mod firmaets salg af den nikotinholdige elektroniske cigaret uden kultveilte og tjære, opsættende virkning. Firmaet fik således en foreløbig dispensation fra forbudet. Samtidig blev Lægemiddelstyrelsen anmodet om hurtigst muligt, og senest 14. november, at tilsende ministeriet en redegørelse vedrørende udstedelsen af dette forbud.

6. januar bekræfter Lægemiddelstyrelsen overfor NyCigaret.dk, at der efter hidtil to måneders forsinkelse fortsat arbejdes på en udtalelse til Sundhedsministeriet.
Det er ganske utilfredsstillende, at styrelsen først anlægger en uholdbar sag og dernæst sidder svarfristen overhørig, udtaler Mikael Rosanes, NyCigaret.dk. Vi har til punkt og prikke overholdt vore pligter i partshøringen i denne sag, hvor sagligheden i øvrigt er svær at få øje på.
– Det er jo ganske ironisk, for ikke at sige lige lovlig stærk tobak, at være vidne til, at kioskejeren må sælge cigaretter med påskriften "Tobak dræber", mens vi forhindres i at sælge cigaretter uden tobak, tjære, kultveilte og de øvrige 4000 tilsætningsstoffer stoffer, som findes i andre cigaretter og desuden er den elektroniske cigaret ganske uden gener for omgivelserne, fortæller Mikael Rosanes.

Sundhedsordfører Liselott Blixt, DF stiller i januar sit andet spørgsmål til sundhedsministeren om e–cigaretter:
"Hvorfor skal e–cigaretter klassificeres som lægemidler".

Ministerens svar 29. januar skuffer i høj grad Mikael Rosanes.
Sundhedsministerens svar er et standard svar "lånt" direkte fra Lægemiddelstyrelsen, uden ministeren selv har erfaret hvor lidt begrundelserne i svaret forvaltningsretmæssigt holder "vand" eller skulle man sige "nikotin"

Ministeren svarer at fordi der er nikotin i e–cigaretterne skal de klassiceres som lægemidler, Nycigaret.dk vil svare tilbage at hvis det er tilfældet hvorfor er almindelige cigaretter så ikke også klacificeres som lægemidler
NyCigaret.dk mener sammen med deres over 1000 tilfredse kunder at det er helt "godnat" at deres "grønne" e–cigaretter ikke tillades at tage kampen op mod de almindelige TOBAK DRÆBER cigaretter, der kan købes i enhver kiosk, som et fornuftigt alternativ.

Vores sundhedsminister blokerer simpelthen for at rygere frit kan vælge at dampe på disse forholdsvis harmløse dampcigaretter, og nægter at se det fornuftige i at tillade dem som et bedre alternativ til almindelig rygning, ligesom sundhedsordføreren fra DF indikerer.
Ministeren foretrækker åbentbart at folk pulser videre på de gode gamle giftige cigaretter der har mere end 4000 forskellige giftstoffer

Læs hvad Apoteket.dk´s læge brevkasse skriver om e–cigaretterne: www.ppy.dk/ecig
Læs Tysk professor rapport her om e–cigaretter: www.ppy.dk/e–report

Hos NyCigaret.dk fastholder de det rimelige i kravet om, at e–cigaretten betragtes som et nydelsesmiddel og et alternativ til almindelig rygning og altså ikke som et lægemiddel. Kun frisk luft er sundt, men uden tjære, kultveilte, skadelige tilsætningsstoffer og uden gener for ikke–rygere, er der dog fornuft i at anerkende rygernes behov for at nyde den elektroniske cigaret, siger Mikael Rosanes.

Hvornår Sundhedsministeriets tager endelig stilling til den verserende sag vides ikke. – Det afhænger af tempoet i Lægemiddelstyrelsen. Når deres udtalelser foreligger, skal vi kommentere disse overfor Sundhedsministeriet, som herefter tager endelig stilling. Indtil da er vi det eneste firma i Danmark, der har fået suspensation for påbudet om at stoppe salget af de nikotinholdige e–cigaretter, slutter Mikael Rosanes, der trods alt postyret glæder sig over stadig at have rygende travlt i cigaretfirmaet NyCigaret.dk.

–––

Billedtekst 1: Uvis fremtid for den nikotinholdige e–cigaret. Indtil Sundhedsministeriet tager endelig stilling, er NyCigaret.dk eneste firma, der har fået suspensation for påbudet om at stoppe salget af de nikotinholdige e–cigaretter uden tjære og kultveilte.

Billedtekst 2: Her ses parret der ejer NyCigaret.dk Camilla af Rosenborg & Mikael Rosanes, som her på billedet trygt kan nyde en e–cigaret uden passiv røg foran sin 7 måneder gamle baby Theodor. NyCigaret.dk finder det ironisk, at en cigaret, der netop er uden tobak, kultveilte, tjære søges forhindret i at tage konkurrencen op med kioskernes "Tobak dræber"–mærkede cigaretter.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *