Miljøministeren løber for sundhed i Vestskoven

Sammen med en hel flok skolebørn vil miljøminister Karen Ellemann trække i løbesko og træningstøj for at tage en konditest i naturens egne rammer. Det sker mandag 30. maj kl. 13.00, når Karen Ellemann indvier det nye sundhedsspor i Vestskoven i Albertslund.

– Bevægelse og aktivitet er med til at forebygge stress, og motion hjælper med til, at vi lever længere. Der kan naturen være med til at spille en væsentlig rolle. Naturen danner nemlig en fantastisk ramme for leg og bevægelse – og det gode ved naturen er, at den altid har åbent, siger Karen Ellemann.

Sundhedssporene kan benyttes af både voksne og børn fra ti-årsalderen, og man behøver ikke være i topform for at være med. Ved at beregne sit BMI-tal (Body Mass Index) i forhold til det nøjagtigt afmålte Sundhedsspor kan man få et ret præcist mål for sit aktuelle kondital og sundhedstilstand. Konditallet kan aflæses diskret, og man behøver ikke konkurrere med andre end sig selv. Man kan være med, uanset om man er rutineret motionist eller nybegynder.

– Miljøministeriet har nu anlagt 29 Sundhedsspor over hele landet, og der er stadig et par spor i støbeskeen, og med 98 kommuner er der er plads til mange flere, så herfra skal lyde en opfordring til landets kommuner om at bidrage med at etablere lokale sundhedsspor, så langt flere danskere får mulighed for at udfordre sig selv under åben himmel, siger Karen Ellemann.

Sundhedssporet i Vestskoven er et nyt tilbud til lokale borgere og besøgende i Albertslund. Idéen bag et Sundhedsspor er, at man går eller løber en kort rute på en til tre kilometer på tid. Når ruten er gennemført, kan man på overdækkede tavler aflæse sit kondital. Sundhedssporet i Vestskoven er det 34. spor i Danmark, hvoraf de 29 er på statens arealer.

Indvielsen finder sted mandag 30. maj 2011 fra kl. 13.00 ved Naturcenter Herstedhøje, Herstedhøje Allé 1 i Albertslund.

Yderligere oplysninger :
Skovrider Kim Søderlund, Naturstyrelsen tlf.: 72 54 33 15 eller mobil 21 21 97 00
Pressemedarbejder Signe Vestergaard, tlf. 72 54 60 41 eller mobil 22 50 29 90

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *