Massøruddannelser og andre alternativeskoler er skyld i dårlige behandlinger

Ja nu skal vi passe på og se os godt for når vi som klient vælger en massør eller andre terapeuter. Det er sådan, at nogle skoler mener massagefaget, fodplejer og andet kan læres over e-leaning. Det vil sige at hr. og fru Jensen nu kan sidde hjemme i stuen og blive uddannet massør, kosmetolog, fodplejer mm.

Vi som forbruger risikerer på den måde at blive behandlet af en behandler der ikke har haft klienter igennem hænderne i et omfang der gør, at behandleren er kvalifiseret. Det er jo ikke særlig betryggende at der findes brancheforeninger der tillader dette.

For at tage udgangspunkt i massøruddannelse, så er det af største vigtighed at eleverne på skolen både har klienter og undervisere på skolen, da dette er afgørende for forståelsen af de forskellige problematikker.

Den teoretiske del af uddannelse, er jo her de enkelte behandlere bliver specialiseret. Foreksempel i bevægapperatet når vi snakker om massøruddannelse. Emner som lordose, kyfose og andre ryg lidelser, kan ikke kun gennemgåes teoretisk, der skal kigges på flere rygge og mærkes efter fysisk. I områder som kredsløb og hjerte hvor der læres om at tage blodtryg og blodsukker er det igen vigtigt at se og gøre tingene flere gange, og der er mange flere eksempler men – hvordan kan det lade sig gøre uden en underviser. Her er det vigtigt at den enkelte elev kan få svar på spørgsmål fra en underviser, og ikke bare sidde hjemme i stuen og få kammeraten til at lave opgaverne fordi han er lægestuderende.
E-leaning kan måske bruges i nogle sammenhænge, men ikke til uddannelse hvor vi som forbrugere regner med vi får en kvalifiseret behandler.

Der er enkelte firmaer og skoler der er specialiseret i e-leaning, hvor det som i en hver anden forretning drejer sig om indtjening, men hvor er etikken blevet af

Den personlige kontakt og individuelle behandling er vigtigt, dette gælder også for dem der tager uddannelserne.

Hvis du bliver fejlbehandlet kan du få flere smerter, eller hvis du ikke bliver testet ordentlig kan en mulig skade måske ikke opdages i tide. Vi har kun en krop og den skal vi passe på.

Det er nu op til dig som klient at undersøge om den behandler du har valgt, er uddannet et ordentlig sted, eller om der bliver behandlet med håbet om et godt resultat. Ring evt. til skolen for at høre om de uddanner på e-leaning.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *