Massage redder venskaber og parforhold

Nu skal det være slut med det tilfældige nusseri af tæer i sofaen, mens tv–avisen kører i baggrunden.

– Det er nemlig slet ikke så svært at lære nogle helt basale teknikker, så nusseriet kan blive til gavn for både sjæl og legeme, siger massør og trivselsterapeut Marianne Bak.

I mange år har hun selv givet massage–terapi til sine klienter, nu arrangerer hun en række weekendkurser på en Bed and Breakfast–gård i Nyborg på Fyn, hvor par, venner og veninder kan lære at trykke, trække og massere de rigtige steder.

– Den kropslige berøring og fysiske omsorg er utroligt vigtig for os som mennesker, især i en travl hverdag, hvor vi ikke altid har tid til at udvise den omsorg eller det nærvær, som vi gerne vil. Derfor er det også vigtigt at lære, hvordan man udnytte den sparsomme tid, man har sammen fx de fem minutter i sofaen – bedst muligt, siger Marianne Bak

Ud over at redde forhold og venskaber kan par–massagen også være en genvej til at lære mere om sig selv og sin egen krop:

– Når det gør ondt et eller andet sted på kroppen er det jo et tegn på, at der er noget galt, fysisk, psykisk eller med det, vi indtager, f.eks. kosten. På kurset sætter jeg derfor også fokus på, hvad årsagerne kan være til, at det bliver ved med at gøre ondt på det samme punkt på storetåen, og hvordan man kan trykke bestemte steder på kroppen, så det har en positiv effekt, siger Marianne Bak, der ikke er et sekund bange for, at hendes gør–det–selv–kursus vil tage arbejde fra hende selv:

– Slet ikke, men deltagerne vil kunne give hinanden lidt mere i dagligdagen, og det er berigende for mig at kunne hjælpe og formidle min viden, siger Marianne Bak, der til daglig har sin egen klinik i Sundhedscenteret Solhøj i Nyborg.

Yderligere oplysninger
Weekendkurserne i massage for par, venner, veninder og søskende afholdes i landlige omgivelser på den smukke gamle Aaløkkegården, hvor der er adgang til de åbne marker og islandske heste, hund, katte og vilde rådyr i en stor parklignende have.

– Når man tager på kursus, er det vigtigt, at omgivelserne er i orden, og det kan jo i sig selv være terapi for parforholdet at tage væk sammen en weekend, væk fra hverdagen, børnene og pligterne for at blive klogere og slappe af med god mad i smukke omgivelser, siger Marianne Bak.

De næste weekendkurser på Aaløkkegården i Aunslev på Fyn afholdes i weekenderne den 28.– 29. 10 og den 25.– 26. 11. 2006 samt yderligere kurser den sidste weekend hver måned i 2007.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *