Manglende motivation for fysisk aktivitet

Mindyourmind er et nystartet firma, der sætter fokus på individets motivation til idræt og motion. Alt for mange mennesker oplever, at det kan være svært, at fastholde en fysisk aktiv livsstil.

Hvordan mon menneskets motivation for fysisk aktivitet påvirker individets deltagelse i motion og idræt

Der er ingen tvivl om, at motivation er et meget vigtigt parameter i stort set alt hvad vi beskæftiger os med i dagligdagen. Motivation er den faktor der gør, at vi synes det er sjovt at lave mad, cykle en søndagstur med vores børn, tilbringe tid med venner og måske dyrke en bestemt form for idræt eller motion. Men er vi alle motiveret af samme grunde, og er de eventuelle forskellige typer af motivation bæredygtige i længden, hvis vi vil fastholdes i den aktive livsstil

Uden motivation bliver vores indsats halvhjertet, og vi oplever det mere som en pligt end en fornøjelse. Mennesker er forskellige på mange punkter og ligeledes er vores grundlag for at dyrke motion/idræt. Nogle mennesker dyrker motion/idræt ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt, andre på grund af det sociale samvær og en helt tredje del gør det fordi de nyder det at være aktiv. Ofte er det dog sådan, at mennesker er drevet af et samspil mellem forskellige motiver for at dyrke motion/idræt.

Idrætten er et omspændende energifelt med forskellige aktører, som i større eller mindre grad påvirker vores opfattelse af det, at være fysisk aktiv, og derved motiverer mennesket i en bestemt grad. Nogle mennesker oplever at være helt opslugt af at træne, mens andre er lykkelige for at være sluppet ud af folkeskolens obligatoriske idrætstimer. Men hvorfor har nogle mennesker det sådan Hvorfor er nogle mennesker fastholdt i idræt og motion hele livet, mens andre stopper og falder fra før de overhovedet er kommet rigtig i gang

Mindyourmind rådgiver individet i hvordan man opnår en bæredygtig motivation for idræt og motion samt hvilke idræts– og motionsformer der på sigt vil passe individet bedst. Firmaet arbejder mod at idræts– og motionsdeltagelse skal være lystbetonet frem for nyttebetonet.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *