Mange flere lægesekretærelever ansat

Sundhedsvæsenet mangler lægesekretærer, og en lang række stillinger står ubesatte, men nu begynder det måske at lette. I hvert fald har hospitalerne i år ansat væsentlig flere lægesekretærelever end tidligere. DL Magasinet fortæller, at stigningen på landsplan er på cirka 15 % – svarende til 50 flere elever.

DL, der er organisation for næsten 12.000 lægesekretærer, har i lang tid argumenteret for, at der skal uddannes flere. Det har også været diskuteret med Danske Regioner. Nu tager hospitalerne flere ind.

Lægesekretærfaget er begunstiget i forhold til andre fag ved stadig at have rigtig mange ansøgere til elevstillinger. Mange flere kvalificerede end der er plads til. Faget er populært.

I år er der ansat næsten 400 elever, men afgangen fra faget bliver også stor de kommende år. Mange lægesekretærer er i slutningen af 50’erne.

– Fremgangen i elevtallet er fin, men vi skal endnu længere op, vurderer sekretariatsleder Ole Gregersen fra DL. Vi skal i hvert fald i en periode op på 500 elevpladser for at dækket behovet og afgangen.

Kontakt:
Birgitte Ussing
Tlf: 30 91 47 16

Ole Gregersen
Tlf: 40 20 43 53
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *