Mandeløb på galopbanen til fordel for mænd og kræft

Kom til danmarkspremiere på Kræftens Bekæmpelses mandeløb på Klampenborg Galopbane søndag d. 1. maj. Løb en sjov stafet sammen med kolleger, venner og familie og støt samtidig Kræftens Bekæmpelses arbejde med mænd og kræft.

Løbet er et 1 times stafetløb på galopbane, og kan gennemføres enten som hold med 2-5 deltagere eller som singleløber. Banen er en let forhindringsbane, hvor den enkelte deltager skal forcere en række mindre forhindringer. Forhindringer laves i halm, så ingen kommer til skade. Hver omgang på banen er ca. 1.600 meter.

Skuespilleren Lars Bom står for opvarmningen og stiller selv med et hold til løbet.

– Det bliver et sjovt løb i nogle rigtigt smukke omgivelser. Og så er jeg glad for samtidig at kunne støtte det store arbejde Kræftens Bekæmpelse gør for kræftsagen, siger Lars Bom.

Gør løbet til en picnic for hele familien
Der er også plads til koner, kærester og børn, hvis familien har lyst til at lave en skovtur ud af mandeløbet. Der er telte med smagsprøver fra sponsorerne, der kan købes mad på pladsen eller man kan selv pakke en picnickurv. En af hovedsponsorerne på løbet er Skandia og Silvan er på banen som en af forhindringssponsorerne.

Hele tilmeldingsgebyret på 175,- kr. pr. løber går til Kræftens Bekæmpelse og der arbejdes på også at få sponsorer til bl.a. at betale for hver runde løberne når at tilbagelægge. Løbet er en del af kampagnen Lev livet mand og er arrangeret i samarbejde med SSport Event.

16.000 mænd får kræft
Selvom der er lagt op til en sjov dag, sker det på en dyster baggrund. Hvert år rammes flere end 16.000 danske mænd af kræft. Det er lige så mange kræfttilfælde som hos kvinderne, men mændenes overlevelse er dårligere end kvindernes og flere overlever i kortere tid. Kræft er den største dødsårsag blandt mænd i Danmark.

– Vi har længe gerne villet have en mandekampagne ved siden af vores kampagner for kvinder og børn. For 2/3 af de kræftformer, som er fælles for mænd og kvinder, gælder det, at mændene er i førertrøjen både med forekomst og dødelighed. Vi vil have mændene på landkortet og få dem til at tale om deres sygdom. Vores research viser, at mange mænd stor set skal have armen til at falde af, før de går til lægen, siger marketingchef i Kræftens Bekæmpelse, Poul Møller.

De penge, der kommer ind via Lev livet mand , går til forskning, fore­byggelse og patientstøtte. Kræftens Bekæmpelse ønsker at sikre en bedre overlevelse blandt mænd, der rammes af kræft, og en reduktion i antal tilfælde af kræft blandt mænd.

Tilmelding og yderligere oplysninger på www.levlivetmand.dk

Fakta om mænd og kræft:

Flere end 16.000 mænd rammes af kræft hvert år
Kræft er den største dødsårsag blandt mænd
Hver 3. mand rammes af kræft før han fylder 75 år
Mænd har større risiko for at dø af deres kræftsygdom end kvinder og overlever i kortere tid
I to ud af tre af de fælles kræftformer har mænd større forekomst end kvinder.

Vedhæftede billede af Lars Bom er til fri redaktionel afbenyttelse i forbindelse med omtale af Kræftens Bekæmpelses mandeløb. Fotograf Martin Paldan skal krediteres.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *