Mammakirurgi i Ringsted årsag til både stolthed og tryghed

– Det er ikke mindre end imponerende så gode og mange resultater, der leveres i Ringsted til kvinder med brystlidelser. Det kan regionen og dens borgere være både stolte og trygge ved, siger Flemming Stenild, der er formand for Sygehusudvalget i Region Sjælland.

Sygehusudvalget holdt deres oktobermøde på Ringsted Sygehus, og benyttede lejligheden til at tage landets største mammakirurgiske afdeling, som foretager al udredning og behandling af brystlidelser i Region Sjælland, nærmere i øjesyn.

Regionens sygehus i Ringsted foretager årligt omkring 1400 operationer og har cirka 14.000 ambulante besøg. Alene antallet af brystkræft-operationer er i Ringsted 4-doblet i løbet af de seneste ti år.

– Samtidig med en stor stigning i aktiviteten oplever patienterne også en høj kvalitet. For eksempel fik kun 6 procent af kvinderne en brystbevarende operation i 1999. Ti år senere fik 90% en brystbevarende operation, hvis kræftknuden var højst 2 cm og over halvdelen af de kvinder, der havde større knuder, fik også en brystbevarende operation, oplyser ledende overlæge Anne Pedersen.

Den høje kvalitet og store effektivitet viser sig også i den landsdækkende undersøgelse af tilfredsheden hos indlagte patienter:

– Regionens mammakirurgiske afdeling på Ringsted Sygehus scorer ganske enkelt topkarakter med 100% på den generelle tilfreds. Det kan jo ikke bliver meget bedre, konstaterer Flemming Stenild.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *