Mæslingeepidemi kan ramme voksne

Mæslinger er en meget smitsom virus, der både kan ramme børn og voksne, som kan få alvorlige komplikationer af sygdommen. Det er budskabet i Sundhedsstyrelsens vaccinationskampagne, der i uge 17 sætter fokus på at voksne bør blive vaccineret, hvis de ikke blev det som barn.

Plakater og events skal gøre voksne opmærksomme på, at over 100.000 danskere over 18 år ikke er vaccineret mod mæslinger, og derfor er udsat, hvis der kommer en mæslingeepidemi. Voksne kan, udover gener som mellemørebetændelse, også få alvorlige følger som svær lungebetændelse og hjernebetændelse, der kan medføre varig hjerneskade. Raske voksne kan også i sjældne tilfælde dø af mæslinger.

Indsatsen retter sig mod de unge voksne, der er født efter 1973 og ikke er vaccineret mod mæslinger. De har fra den 1. april 2012 og året ud mulighed for at få en gratis MFR-vaccination og dermed blive beskyttet mod mæslinger. Vaccinationen beskytter samtidig mod fåresyge og røde hunde.

Statens Serum Institut lancerer i uge 17 en hjemmeside, hvor det blandt andet vil være muligt at se, hvordan vaccinationsdækningen i børnevaccinationsprogrammet er i de enkelte kommuner.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *