Laserbehandlinger på Vårda ØjenKlinik

Privatklinikken Vårda ØjenKlinik har mere end 10 års erfaring med laserbehandlinger og øjenoperationer. Den svenske kæde har eksisteret i Gøteborg siden 1999 og har siden da åbnet klinikker både i Oslo, Stockholm, Halmstad og Malmø. I 2007 blev klinikkens behandlinger mere tilgængelige for danskere, da de åbnede en klinik i Bredgade i centrum af København. Udover at udføre operationer som grå stær og RLE tilbyder Vårda ØjenKlinik to slags laseroperationer, som du kan læse om her.

Der findes flere former for indgreb, som kan forbedre synet, så man slipper for briller og kontaktlinser. Det mest almindelige indgreb er laserbehandlinger, og det er blandt andet disse, Vårda ØjenKlinik har specialiseret sig i.

Den laserbehandling, som Vårda ØjenKlinik udfører i 90 % af tilfældene, kaldes LASEK. Denne metode kan behandle både nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl, og behandlingen er både effektiv, hurtig og stort set risikofri. Operationen foregår ved, at de yderste cellelag på hornhinden løsnes og fjernes, hvorefter laseren behandler overfladen på hornhinden. Dermed pudses synsfejlen væk og der påsættes en kontaktlinse som bandage i 4 døgn. Helingsprocessen tager omkring en uge, hvor man må regne med at være væk fra arbejdet, men operationen er smertefri og tager kun 20 minutter for begge øjne. Infektionsrisikoen ved LASEK er lille og risikoen for arvæv er stort set ikke-eksisterende.

Den anden laseroperation, som Vårda ØjenKlinik tilbyder, er LASIK. Også denne behandling passer både patienter, der er langsynede, nærsynede og har bygningsfejl. Med LASIK metoden går man ind og ændrer hornhindens facon ved at lave et snit i hornhinden, hvormed den kan løftes op og en laserbehandling kan foretages. LASIK indgrebet tager ikke mere end 20 minutter for begge øjne og er smertefrit, da man vil få lokalbedøvende dråber inden operationen. Patienter kan gå på arbejde allerede 3 døgn efter behandlingen, men man skal være påpasselig med ikke at klø sig i øjnene eller udsætte dem for tryk i de første 4 uger.

Både LASEK og LASIK operationen kan udføres med gode resultater på patienter med nærsynethed op til -10 dioptrier, langsynethed op til +4 og bygningsfejl op til -4. Ved større synsfejl kan man kontakte klinikken og få en individuel bedømmelse. Det endelige resultat vil kunne mærkes efter 3 måneder hvor synet stabiliseres. 5-10 % af patienterne må efter denne periode få rettet lidt på styrken, men de fleste oplever tilfredshed. Aldersbegrænsningen på behandlingerne er 20 år, hvilket skyldes, at synet sjældent er stabilt før 20-års alderen. For at opnå en permanent korrektion af synsfejlen er det vigtigt, at synet er nogenlunde stabilt.

Det er ikke almindeligt med stærke bivirkninger efter en laseroperation. Dog vil man kunne føle en sviende og prikkende fornemmelse i dagene efter operationen og nattesynet vil for visse personer være forringet i op til et år. Efter en LASIK eller en LASEK operation anbefales det at anvende solbriller de første måneder, da øjnene vil være ekstra lysfølsomme.

Ventetiden på laseroperationer hos Vårda ØjenKlinik overstiger ikke 2 uger, og klinikken sørger både for forundersøgelser og opfølgende kontroller. Klinikkens øjenlæger har meget lang erfaring og holder sig løbende opdaterede og uddannede inden for øjenkirurgi og synspleje.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *