Kvinder med kræftfremkaldende brystimplantater tilbydes hjælp

100 danske kvinder har fået indsat brystimplantater fra firmaet PIP, der mistænkes for at fremkalde kræft. Nu tilbyder to af landets største aktører inden for kosmetisk kirurgi dem reoperation og nye implantater til kostpris.

De franske sundhedsmyndigheder anbefaler fjernelse af alle silikoneimplantater af mærket PIP. Baggrunden er en mistanke om, at implantaterne indeholder en silikonetype, som kan medføre kræft. Det skriver dagbladet Libération, som estimerer, at 300.000 kvinder verden over har fået indopereret sådanne brystimplantater. Herhjemme anslås omkring 100 at have fået indsat PIP-implantater med silikone af tvivlsom oprindelse.

Udskiftning til kostpris

To af de største danske aktører inden for brystforstørrelse er nu gået sammen om at tilbyde de berørte danske kvinder reoperation til kostpris. Som en af markedets etablerede udbydere vil vi gerne understrege forskellene på kvalitetsimplantater, der lever op til myndighedernes krav, og billige produkter af tvivlsom oprindelse. Derfor har vi alliereret os med AROS Privathospital, der som landets største plastikkirurgiske klinik besidder den nødvendige kapacitet til hurtigt at kunne fjerne de dårlige implantater og isætte gennemprøvede kvalitetsprodukter hos alle berørte danske kvinder, siger direktør Kim E. Geertsen fra G.O.B.A. Kirurgi, der er dansk distributør for implantatproducenten Eurosilicone og blandt de største leverandører til landets brystklinikker.

Kim Geertsen fortæller, at Eurosilicone ligesom flere af de øvrige store mærker på det danske marked er baseret på godkendt grundsilikone fra amerikanske NuSil Technology. Man får, hvad man betaler for; og der er desværre opstået et stort discountmarked på det kosmetiske område, hvor det ellers kan være livsfarligt at gå på kompromis. Den silikone, som PIP har anvendt i deres brystimplantater, er produceret uden den nødvendige knowhow og i en kvalitet, som ikke kan godkendes af sundhedsmyndighederne. Derfor er fabrikken nu tvangslukket.

Telefonstorm på plastikkirurgiske klinikker

Omtalen af de tvivlsomme silikoneimplantater har ifølge Kim Geertsen udløst en sand telefonstorm på landets plastikkirurgiske klinikker. Rigtig mange bekymrede kvinder har kontaktet klinikkerne for at forhøre, om de har brugt implantater fra PIP. Der er dog ikke grund til nervøsitet, hvis man har benyttet en klinik, som kun aftager implantater de store, anerkendte producenter. Derfor er så få af de titusindvis af danskere med silikonebryster berørt.

Også plastikkirurg Torben Møller-Christensen fra AROS Privathospital, som personligt har udført mere end 1.000 brystforstørrende operationer, har haft mange patienter i røret de seneste dage. Heldigvis kan vi berolige med, at vi aldrig har anvendt produkter fra PIP, men udelukkende fra de tre store, internationalt anerkendte implantatfabrikanter. De koster betydelig mere, men giver til gengæld en helt anden grad af sikkerhed, vurderer overlægen, som nu tilbyder udtagning af de tvivlsomme proteser og isætning af nye Eurosilicone-produkter til kostpris.

Hverken Eurosilicone eller vi har haft med de tvivlsomme implantater at gøre, men sagen påvirker den kosmetiske kirurgis generelle image. Derfor vil vi gerne trække i den anden retning og påtage os en del af branchens fælles ansvar for, at de berørte kvinder lettest og hurtigst muligt kommer ud af deres uheldige situation, siger Torben Møller-Christensen.

Plastikkirurgen fortæller, at AROS normalpris for korrektion af brystoperationer foretaget på andre klinikker udgør 35.000 kr. I det aktuelle tilfælde tilbydes udskiftningerne imidlertid for 24.000 kr. Med et stort team af erfarent personale kan vi uden praktisk ventetid fjerne de dårlige implantater og erstatte dem med gode, slutter han.

Fakta

AROS Privathospital A/S består af 17 højt specialiserede klinikker. Hospitalet ejes af en kreds af speciallæger og er blandt de førende selvstændige private udbydere af sundhedsydelser på et marked, som udvikler sig i retning af færre og større aktører. www.arosph.dk

G.O.B.A. Kirurgi har igennem 20 år importeret og leveret silikoneimplantater til det danske plastikkirurgiske marked. www.goba.dk

Billedtekst:

Alle de mest solgte brystimplantater på det danske marked er baseret på godkendt grundsilikone fra amerikanske NuSil Technology. (Foto: Eurosilicone).

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *