Kosttilskud uden bekymring

Fødevareminister Henrik Høegh vil udarbejde en samlet strategi for kosttilskud. Formålet er at skabe større tryghed for forbrugerne og at give erhvervet bedre muligheder for sikker markedsføring af kosttilskud.

Danske forbrugere har mulighed for at købe en mangfoldighed af kosttilskud i form af vitaminer, mineraler, fiskeolier og planteudtræk m.v. Og vi gør det i stigende grad. Seks ud af 10 danskere køber kosttilskud på apoteket, i helsekostbutikker, hos materialister og på internettet.

Fødevarestyrelsen er jævnligt nødt til at advare om kosttilskud, der kan udgøre en sundhedsrisiko for forbrugerne. Det gælder særligt for produkter, der sælges fra udenlandske hjemmesider. Men også i Danmark er der behov for at styrke arbejdet med sikkerheden ved kosttilskud.

Den nuværende situation, hvor vi jævnligt finder kosttilskud med sundhedsskadeligt indhold, er utryg for forbrugerne og uholdbar for erhvervet. Så sent som i denne uge har Fødevarestyrelsen udsendt en pressemeddelelse med advarsel mod en lang række kosttilskud, som sælges på nettet. Derfor har jeg indkaldt til et møde med repræsentanter fra erhvervet og forbrugerne, så vi sammen kan drøfte, hvordan vi skaber større tryghed for forbrugerne og bedre rammer for erhvervet, siger Henrik Høegh.

Efter mødet, der holdes fredag eftermiddag, vil Fødevareministeriet udarbejde forslag til en strategi, der sendes i høring blandt relevante parter. Ministeriet vil blandt andet lægge op til mere internationalt samarbejde om markedsføring, EU-harmonisering af regler for kosttilskud, styrket kontrol af salg på internettet, bedre vejledning til virksomheder og mere oplysning til forbrugerne.

Beslutningen om en styrket indsats for produktsikkerhed og kontrol af internethandlen indgår i Folketingets Fødevareforlig 2.0.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *