Kosttilskud mistænkt for leverskader

Fødevarestyrelsen mistænker kosttilskuddet Animal Cuts for at være årsag til alvorlige leverskader hos en dansk kvinde og advarer nu forbrugerne mod at indtage produktet. Kvinden har været indlagt på hospital med svære leverskader, men er nu i bedring.

Fødevarestyrelsen har bedt DTU Fødevareinstituttet vurdere, om bivirkningerne kan relateres til indtag af produktet. Fødevarestyrelsen forventer at modtage Fødevareinstituttets vurdering inden udgangen af uge 33.

Kosttilskuddet markedsføres på flere dansksprogede udenlandske hjemmesider og indeholder en lang række stoffer, som muligvis kan være skadelige. Blandt andet har Fødevarestyrelsen mistanke om, at produktet i visse tilfælde kan indeholde synefrin og koffein, som i kombination kan påvirke hjertekar-systemet.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugerne til ikke at indtage Animal Cuts, før det er afklaret, om kosttilskuddet indeholder skadelige stoffer. Hvis det viser sig, at produktet indeholder sundhedsskadelige stoffer, bør forbrugerne kassere det eller levere det tilbage til leverandøren.

Fødevarestyrelsen har tidligere advaret mod kosttilskud med kombinationer af synefrin og koffein.

Generelt råder Fødevarestyrelsen forbrugerne til at være meget forsigtige og søge grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker. Hvis man vil sikre sig, at et kosttilskud er omfattet af myndighedernes kontrol, kan man på hjemmesiden altomkost.dk se om kosttilskuddet er lovligt registreret hos Fødevarestyrelsen.

Kontakt
Søren Langkilde, tlf. 33 95 61 43 eller
Jens Therkel Jensen tlf. 27 63 62 44.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *