Kommunerne i Haderslev, Tønder, Viborg og Nyborg er frontløbere på motion

Når mange tusinde danskere mandag den 15. september finder løbetøjet frem, hopper i sadlen på kondicyklen eller besøger motionslokalet i Dansk Firmaidrætsforbunds landsdækkende kampagne "Arbejdspladsen motionerer", er det med Haderslev, Tønder, Viborg og Nyborg som foregangskommuner. Disse kommuner har nemlig besluttet at betale motionskampagnens deltagergebyr for alle deltagere, der arbejder i kommunens geografiske område – både offentligt og privat ansatte. Deltagergebyret varierer fra 300,00 kr for hold op til 8 personer til 500,00 kr for hold op til 16 personer.

Kampagnen løber frem til den 5. oktober og alle interesserede kan nå at tilmelde sig indtil d. 15. september. Førstepræmien er en rejse til Den Dominikanske Republik for et helt hold.

Formand for Dansk Firmaidrætsforbund, Peder Bisgaard, udtaler:

– Som arrangør af en stor kampagne, der har til formål at få medarbejderne på de danske arbejdspladser til at dyrke mere motion, er de fire kommuners initiativ naturligvis meget glædeligt, og vi håber, at flere kommuner vil følge dette eksempel som foregangskommuner, når det glæder motion på arbejdspladsen.

Vi ser initiativet som første skridt på vejen mod et større og længerevarende samarbejde med disse kommuner på hele sundhedsfremmeområdet, lyder det fra Peder Bisgaard, som står i spidsen for 330.000 firmaidrætsudøvere landet over.

– Kampagnen kører i 2008 for sjette år i træk, og har de seneste år tiltrukket 17.000–25.000 deltagere årligt.

Med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger til alle voksne danskere om at røre sig minimum 30 minutter om dagen, er formålet med kampagnen at få ansatte på danske arbejdspladser til at dyrke regelmæssig motion.

Som deltager i kampagnen "Arbejdspladsen motionerer" er det ikke nødvendigt, at man dagligt sveder igennem i 30 minutter i træk. Derimod skal deltagerne forsøge at foretage aktive valg i løbet af dagen, f.eks. ved at cykle eller gå til arbejde, tage trapperne i stedet for rulletrapperne, eller gå med beskeder til hinanden i stedet for at sende dem som e–mails.

For at deltage i kampagnen skal man tilmelde sig i motionshold af 4–16 personer. I løbet af kampagnen skal holddeltagerne forsøge at motionere 30 minutter dagligt. Det kan ske både på arbejdet og i fritiden. Det kan enten være sammen eller hver for sig, i forening eller på egen hånd, på cykel til og fra arbejdet eller noget helt andet – kort sagt den type motion, der nu passer ind i hverdagen for den enkelte.

Op til kampagnen trækker Dansk Firmaidrætsforbund lod om en række mindre præmier til kontaktpersonerne for de enkelte hold, og efter kampagnen trækker vi lod om en rejse til Den Dominikanske Republik for ét heldigt vinderhold.

Du kan læse mere om kampagnen samt tilmelde dig til kampagnen på: www.dfif.dk/kampagne

Billedtekst: Man kan nå at tilmelde sig "Arbejdspladsen motionerer" frem til den 15. september
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *