Kom & kvit ? rygestop når du vil

Nyt fleksibelt og gratis rygestoptilbud rulles ud i hele landet i samarbejde med kommunerne. Tønder Kommune er med fra starten.

Hvad får du i stedet for smøgerne nu og fremover og Hvordan holder man rygetrangen fra livet er bare et par af overskrifterne i et nyt, fleksibelt og gratis tilbud om rygstop, som Tønder Kommune og apotekerne er gået sammen om at gennemføre. Det starter i sensommeren.

Kom og Kvit er et gratis tilbud til rygere, som gerne vil være røgfri. De kan nu få gratis og fleksibel hjælp til at komme igennem et rygestop.

Ideen er, at den enkelte selv vælger, lige præcis den slags hjælp han eller hun gerne vil have. Desuden er der mulighed for at mødes med andre i samme situation. Det at mødes med andre, som også har lyst til at blive røgfri, kan ofte have en motiverende effekt, fordi man kan dele sine erfaringer med andre i samme situation.

Det eneste det kræver, er viljen og lysten til at kvitte smøgerne.

Masser at vælge i mellem
Der er planlagt 12 møder med i alt otte forskellige temaer. De enkelte deltagere vælger så, hvilke emner de har interesse for – og kommer kun til netop de møder. Møderne bliver i første omgang holdt på apotekerne i Tønder og Toftlund. Første gang i Toftlund, den 17. september kl. 16 og anden gang i Tønder den 1. oktober kl. 18. Senere håber Tønder Kommune, at kunne tilbyde kurserne i de andre byer også.

Forud for møderne har man en indledende samtale med en rygestoprådgiver, hvor man aftaler, hvilken hjælp man ønsker og hvordan. Der er f.eks. mulighed for kontakt via sms og e-mail. Desuden kan man blive ringet op af rådgiveren nogle gange i forløbet.

Den enkelte sammensætter på den måde sit eget forløb i samarbejde med rådgiveren.

Professionelle rådgivere
I Tønder Kommune har fire rygestoprådgivere været på efteruddannelse og står klar til at hjælpe så mange som muligt med at kvitte smøgerne.

– Rygestoprådgiverne er meget begejstrede for det nye koncept og glæder sig. Vi ved, at rigtig mange rygere gerne vil stoppe. Derfor er vi glade for at have et helt nyt og spændende tilbud til dem, som ikke altid kan møde op på et fast tidspunkt hver uge. fortæller sundhedskonsulent Trine Høgild Jensen fra Tønder Kommune.

Møderne, som varer 1½ time, sætter fokus på et nyt emne hver gang og desuden giver de mulighed for at deltagerne kan udveksle erfaringer. Hvis man melder sig til Kom & Kvit, skal man være indstillet på at stoppe rygningen undervejs, men man behøver ikke være røgfri, når man starter.

Alle interesserede kan læse mere og tilmelde sig på www.komogkvit.dk. Der er også masser af information på www.toender.dk under “Borger” og videre under “Sundhed”. Alternativt kan man ringe til STOP-Linien tlf. 8031 3131.

Kom & Kvit er et helt nyt tilbud til rygere gratis og fleksibelt. Det er Tønder Kommune, som tilbyder det nye rygestop, der er udviklet sammen med en række andre kommuner, Danmarks Apotekerforening og Kræftens Bekæmpelse.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *