Kendt amerikansk traumehealer besøger Danmark

Den anerkendte amerikanske psykoterapeut Babette Rothschild er på gæstevisit i Danmark og afholder 12-dages kursus i Somatisk traumeterapi og posttraumatisk stresssyndrom (PTSD).

Babette Rothschild har sammensat et træningsforløb, som giver teoretisk forståelse for hvad et traume og PTSD er, og hvilke konsekvenser det har for mennesker. Kurset giver indblik i, hvordan traumeramte personer skal mødes samt kommer med forskellige forslag til, hvordan man bedst tilrettelægger traumeforløbet. Babette Rothschild strukturerer et målrettet forløb bestående af et grundkursus som efterfølges af 2 træningsmoduler. Tilsammen udgør forløbet en anvendelig og konkret indføring i somatisk traumehealing, som let kan omsættes i arbejde med traumatiserede mennesker og deres pårørende.

Babette Rothschild leder selv kurset, der henvender sig til psykologer, psykoterapeuter, kropsterapeuter, rådgivere og andre mennesker, som er i professionel eller personlig berøring med traumatiserede.

Undervisningen vil være en kombination af foredrag, diskussion, øvelser og praktisk færdighedstræning. Der vil blive undervist i såvel traditionelle som alternative PTSD teorier , fortæller Babette Rothschild.

Målet med kurset er at skabe sammenhæng mellem traumeteori og -praksis. Deltagerne vil få indsigt i den verden, det traumatiserede menneske lever i samt brugbare og konkrete værktøjer til bearbejdning og healing , forklarer Babette Rothschild videre.

Mange af de mål der arbejdes med på kurset er beskrevet i bogen Kroppen husker , og undervisningen er tilrettelagt på en sådan måde, at kursisterne vil bygge videre på den viden og de færdigheder de allerede har i forvejen og blive udstyret med nye redskaber til at kunne skelne mellem forskellige grader af traumatisering samt diagnosticerer traume, PTS og PTSD.

Kurset skal gøre kursisterne i stand til efterfølgende at tilrettelægge et hensigtsmæssigt behandlings- eller terapiforløb, som tilpasses den enkelte klients behov.

Det praktiske omkring kurset:
Grundkurset er på 4 dage, hvor der gives en grundig introduktion, forståelse, inspiration og øvelser i arbejdet med traumatiserede klienter. Det er muligt at deltage i grundkurset uden at deltage i de efterfølgende 2 x 4 dages opfølgningsmoduler (Træningsmodul 1 og Træningsmodul 2).

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *