Innovativ healing art produkt vinder årets Liljepris

Liljeprisen er den danske Oscar inden for oplevelsesøkonomien. Prisen gives til en virksomhed eller et produkt, der på nye innovative måder kombinerer kreative erhverv med det øvrige erhvervsliv.

Prisen blev uddelt ved Eksportrådets og Center for Kultur og Oplevelsesøkonomis (CKO) årlige konference og vinderen blev Chromalex.

Chromalex er et kunstnerisk billede, der hele tiden er i forandring. Derfor kaldes det også Det Digitale Maleri. Motivet på skærmen udvikler sig langsomt og harmonisk fra et smukt naturbillede over abstrakte farver til et nyt naturbillede og det har en beroligende effekt. Forløbet varer cirka 45 minutter. Avanceret software sørger for, at motivet interagerer med omgivelserne bl.a. årstid, døgnrytme og solens placering, og det betyder, at man aldrig ser det samme motiv igen. Chromalex henvender sig især til venteværelser og behandlingsrum i sundhedsvæsenet.

Kriterier
For at blive indstillet til årets Liljepris skal man:
– Tænke nyt og innovativt. Det kan eksempelvis være nye partnerskaber, nye teknologier, kommunikationsformer, ny brug af kompetencer, nye forretningsmodeller, ny viden, nye fortællinger, nye organisationsformer osv.

– Kombinerer oplevelser og forretning. Virksomheden skal have en klar sammenkobling mellem arbejdet med oplevelser og virksomhedens forretning.

– Være rollemodel for andre. Virksomhedens eksempel skal rumme et klart læringspotentiale for andre virksomheder.

De tre parter, som står bag udviklingen af Chromalex; Modulex A/S, Playscapes og Redia A/S har formået at opfylde alle disse kriterier.

Juryens motivation:
Skiltevirksomheden Modulex har siden 2011 samarbejdet med virksomhederne Playscapes og Redia og udviklingsarbejdet er resulteret i et digitalt maleri, Chromalex . Et unikt produkt, der forener lægevidenskab, kunst og teknologi. Dette digitale, interaktive maleri er i første omgang udviklet til sygehuse, nærmere bestemt til kræftafdelingen på Odense Universitetshospital, hvor det er testet med succes over for patienter, pårørende og personale. Chromalex er et bevis på, at hele velfærdsområdet kan have gavn af at fokusere på oplevelser i innovationen frem for blot teknisk innovation .

Af tidligere modtagere af Liljeprisen kan nævnes: Danfoss Universe, Kreative Alliancer og Volcano Management.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *