Hyldest til alle slags kål

KÅLKÆLLINGERNES KOGEBOG er en hyldest til alle slags kål; fra den mættende hvidkål til den friske sennepskål. Der er stort set ikke grænser for, hvad du kan kreere med forskellige slags kål – alt fra søde sager og desserter til festlige måltider til to eller hele dit nabolag.I bogen her får du 50 skønne opskrifter, hvor omdrejningspunktet er den sunde, billige og miljøvenlige kål. Kål er nemlig alt andet end kedeligt!

” Der er opskrifter og ideer til at få kålen ind i alle dagens måltider, til at udnytte kålens smukke farver og ikke mindst ideer til at lave nogle dejlige middagsselskaber sammen med og for dem, som man holder af. De danske klassikere, som alle dage har fuldt os og som er en af grundstenene i Kålkællingernes køkken, har også fået en plads i bogen med masser af opbagt sovs og retter, der får barndomsminderne frem”, siger forfatterne.

De to ’kællinger’ tog tv-seerne med storm, da deres program blev sendt på DR2 i 2013. Dengang var missionen bl.a. at få danskernes øjne op for, hvor mange lækre kål der findes, og i hvor mange forskellige retter kålen kan bruges. Og den mission har Camilla van Norde og Emilia Fiona Weir holdt ved:

” Vi opfordrer altid danskerne til blot at kaste sig ud i det og eksperimentere med kålen.
Man kan rigtig mange ting med de forskellige kål, som har hver deres styrker og fordele, og derved er der nogle kål, der er mere oplagte til nogle ting end andre. Men helt galt kan det aldrig rigtig gå, og derfor ønsker vi blot, at folk smager på kålen og giver eksperimenterne et skud.”

Om forfatterne:
KÅLKÆLLIGNERNE er en farverig og kjoleklædt duo bestående af Emilia Fiona Weir og Camilla van Norde, der er kendt fra tv-programmet af samme navn. Sammen har de sat kål på dagsordenen og vist danske tv-seere, at kål er cool! For dem handler et måltid om fællesskabet og om at have det sjovt, både mens man tilbereder maden og efterfølgende nyder den i selskab med folk, man holder af.

KÅLKÆLLINGERNES KOGEBOG udkommer 30. September på TURBINE forlaget

Kålkællingernes kogebog // Emilia Fiona Weir

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *