Hvad har astma og astronauter med hinanden at gøre

Professor Buteyko forskede i vejrtrækning og fandt i løbet af sin forskning ud af, hvad der er årsagen til astma. Han fandt også ud af hvordan astmatikere kan få vejret igen!

Hvad har astma og astronauter med hinanden at gøre

Professor Buteyko forskede i vejrtrækning og fandt i løbet af sin forskning ud af, hvad der er årsagen til astma. Han fandt også ud af hvordan astmatikere kan få vejret igen!

Tidligere radiodoktor og læge Carsten Vagn-Hansen udtaler: Buteyko har ret – Buteyko Terapi virker!”

Bedst som du synes livet er skønt føler du pludselig at det bliver vanskeligere og vanskeligere at trække vejret. Måske begynder du at hoste, du begynder at snappe efter vejret, du kan simpelthen ikke få luft nok synes du og du begynder at hyperventilere. Hvor er det nu min astmamedicin er …. skal jeg tage et eller to sug – det er rigtig frygtindgydende at kæmpe for at få vejret.

Hvad har det med astronauter at gøre

Den russiske professor i fysiologi og videnskabsmand Konstantin Buteyko ledede det første center, der trænede russiske astronauter inden opsendelsen i rummet fordi han var den der vidste mest om vejrtrækning i Rusland. Et blandt mange resultater af hans forskning viste, at astmatikere normalt trækker vejret 3 – 4 gange så meget som ikke astmatikere. Og under et anfald kan det være væsentlig mere. Mennesker der ikke har astma bruger ca. 4-6 l luft i minuttet, astmatikere bruger gennemsnitlig 12 -16 l i minuttet.

En anden ting Professor Buteyko blev opmærksom på var, at næsten alle de astmatikere han kom i kontakt med, trak vejret gennem munden. Det viste sig, at de fleste astmatikere havde svært ved at trække vejret gennem næsen, da den ofte var stoppet.

Hvis din næse er stoppet er det meget enkelt at få en fri næse – fortæller Lise Bornerup fra AstmaCare

Helt uden brug af medicin eller næsedråber.

* Luk munden. Hvis du føler at næsen er totalt lukket kan du tage en ganske lille, bitte smule luft ind gennem munden

* Hold dig for næsen efter en helt almindelig udånding

* Bevæg hovedet op og ned i store bevægelser eller svaj i overkroppen. Hvis du har børn, synes de måske det er sjovere at hoppe

* Hold stadig munden lukket!

* Når du synes at du ikke kan holde vejret længere giver du slip på næsen – OG HOLDER STADIG MUNDEN LUKKET

* Træk nu vejret gennem næsen og husk at holde munden lukket.

* Så har du meget mere luft i næsen. Måske skal du lave øvelsen nogle gange inden næsen bliver helt fri

* Nu er du fri for at tænke på om du har medicin eller næsedråber lige ved hånden – du kan bare udføre denne øvelse!

Øvelsen er den lille del af de øvelser Lise Windfeld Bornerup underviser astmatikere i. I mange, mange år var Lise astmatiker – indtil hun hørte om Buteyko Åndedræts Terapi. Lise rejste til Irland for at gå i lære hos en af den vestlige verdens dygtigste Buteyko behandleres, Patrick McKeown. Efter endt uddannelse startede Lise AstmaCare som hjælper astmatikere, mennesker med søvnapnø og andre respiratoriske lidelser med at få et liv med mindre medicin – uden at bruge medicin!

Faderen til en deltager siger om metoden

Det er meget fint at programmet er opbygget således at undervisning og træning udgør 3 moduler (der kunne måske være 4 moduler, hvorved de enkelte skulle være lidt kortere). Men har klienterne/kunder langt at køre, er 3 jo passende. Det var vigtigt at vi som forældre kunne deltage og snakke med Signe om hendes overvejelser under forløbet.

Jeg skriver alt dette fordi jeg har været meget tilfreds med forløbet, og selvfølgelig også fordi jeg synes du har haft en fin kontakt med Signe, hvilket vi også kan se af den seriøsitet hun lægger i det.

– og jeg vil helt sikkert give en positiv anbefaling næste gang jeg møder en astma-ramt med vejrtrækningsproblemer.

Du kan læse mere om metoden og Lise Windfeld Bornerup på www.astmacare.dk; www.buteykoclinic.dk; www.buteykoclinic.com eller kontakte Lise hos AstmaCare på 70276868

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *