Holdtræning i naturen – godt for krop og sjæl

Foråret er her og Københavns parker og anlæg skriger på at blive brugt. Det samme gør din krop, så hvorfor ikke kombinere din træning med et aktivt udendørsliv sammen med andre. Læs med her og bliv klogere på, hvad naturfitness går ud på, hvor i dit lokalområde du kan træne – og hvordan du kan afprøve konceptet kvit og frit den næste måneds tid.

De pruster og stønner, griner, kommer med opmuntrende tilråb til hinanden, holder pause og samler energi til den næste stribe øvelser. Nogle har ikke trænet i månedsvis. Andre er i deres livs form. Mænd og kvinder i alderen 20-45 er samlet foran Østre Anlæg en helt almindelig tirsdag eftermiddag i marts måned. Forårssolen titter periodevist frem og kaster et varmt lys over det kuperede parkområde. I forskelligt tempi spurter deltagerne på eftermiddagens MCT hold op og ned af stejle skrænter og bruger, så vidt som det er muligt, naturens egne unikke træningsredskaber.

Fokus på æstetik og sanselighed
– Herude er dyre fitnessredskaber fuldstændig overflødige. For når du træner i naturen, er det kun fantasien, der sætter grænsen for, hvordan du bruger naturlige elementer som træstammer, sten og terræn i din træning, fortæller Theis Rosenkvist, der er instruktør og medstifter af det nystartede Famfit, et nyt naturfitnesskoncept og Danmarks første samlede portal for udendørs holdmotion. Brugen af naturens egne redskaber kan nemt tilpasses den enkeltes formåen – og det gode ved at træne udendørs er, at der ikke kun er fokus på muskelmasse og kondition. Man får også en naturoplevelse med hjem. Sanseligheden er med andre ord i højsædet og vi tager os tid til at nyde naturen, fortæller Theis.

– Det er ikke ligegyldigt, om vi træner op ad en befærdet vej. Eller om laver øvelserne på en rolig plet med udsigt over en lille sø, fortsætter han. Og deltagerne elsker, at der udenfor de svedige og trange træningslokaler er højt til loftet.

Her I naturen kan man være sig selv. Her skal man ikke bekymre sig om, hvorvidt airconditioningen virker. Eller om der står 10 mennesker og puster dig i nakken, fordi de skal bruge lokalerne om fem minutter. Jeg tror, det er derfor konceptet er blevet så populært, slutter han.

Naturfitness-hypen
Holdtræning i naturen er en af de motionsformer, der er allermest i vækst. Og i USA har denne træningsform allerede slået alle rekorder. Og det er Ikke uden grund. Udendørs træning gavner nemlig ikke kun vores kondition og velbefindende. Det dæmper vores stresshormoner og giver os mulighed for at opnå den mængde dagslys og de D-vitaminer vi så hårdt har brug for. Og hvis sofaen ikke skal vinde, når vi fører vores egen indre kamp inden træningen, så hjælper det som regel at have nogen at træne sammen med. Netop derfor er holdtræning i naturen en træningsform der tiltaler rigtig mange, da den dækker vores behov for samvær med andre, motion, frisk luft og gode oplevelser i naturen.

Danmarks første portal for holdtræning i naturen
Theis Rosenkvist, instruktør, uddannet på institut for Idræt på Københavns Universitet har med partneren Allan Hansen stiftet naturfitness-konceptet FamFit . Famfit er ikke kun en udbyder af holdtræning i naturen for hele familien. Det er også en portal, der samler diverse naturfitness-hold med instruktører af en høj kvalitet, under én og samme hat. En slags Just Eat for udendørs holdtræning med den forskel, at udbyderne bliver kvalitetstjekket inden de bliver optaget. Fordelen ved portalen er, at fremtidige medlemmer kan dyrke en bred vifte af udendørs holdsport på ét og samme medlemskab.

Hvis du ønsker at afprøve konceptet helt gratis frem til d. 01. maj, eller høre mere om de gode opstartstilbud herefter, så tjek hjemmesiden: www.famfit.dk, eller ring/mail på: 7026 7585/info@famfit.dk.

Hvor kan du afprøve naturfitnesskonceptet
FamFit s deltagere mødes pt. på fire lokationer i København: Østre Anlæg, Kastellet, Islands Brygge (Havnebadet) og i Søndermarken. Her i opstartsfasen kan du træne på 8 ugentlige hold: løbetræning, forældre/barn træning, Multi Cross Training og seniortræning. Og i de følgende måneder vil mange flere hold komme til.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *