Hjertecenter Varde bag nyt privathospital

Ortopædkirurgisk Center Varde kunne for nylig offentliggøre sin flytning til Hjertecenter Varde. Nu vil de to firmaer gå skridtet videre og sammen etablere et helt nyt, bredtfavnende privathospital, som forventes åbnet i august.

Den private sundhedssektor går mod færre og større enheder med øget fokus på stordrift og effektivitet, og tendensen slår nu også igennem i Sydvestjylland. Her kunne Ortopædkirurgisk Center Varde (OCV) for nylig offentliggøre sin flytning til Hjertecenter Vardes nybyggede faciliteter. Nu melder virksomhederne ud, at de vil gå skridtet videre og sammen etablere et helt nyt privathospital på den fælles adresse.

Vi arbejder på at skabe et helt nyt og bredtfavnende privathospital, der kombinerer kompetencer fra OCV med yderligere specialeområder. Hospitalet bliver en separat administrativ enhed, som dog stadig kommer til at dele adresse med hjertecentret, siger adm. direktør Ricardo Sanchez fra Hjertecenter Varde A/S. Han forventer i nærmeste fremtid at kunne melde endeligt ud om den nye konstruktion, som umiddelbart herefter vil blive idriftsat.

Det er en klar tendens, at den private sundhedssektor går mod færre og større enheder. For at sikre effektiv drift og god kapacitetsudnyttelse er det væsentligt, at de enkelte hospitaler har en vis størrelse. Et nyt sydvestjysk privathospital, som samler specialeområderne uden for hjertekirurgien, vil være et glimrende supplement til hjertecentrets produktpalet og kompetencer samt åbne mulighed for ny synergi, fortsætter Ricardo Sanchez.

OCV integreres i nyt hospital

En af søjlerne i den nye konstruktion bliver Ortopædkirurgisk Center Varde, der igennem de seneste 10 år har tilbudt behandling af lidelser i bevægeapparatet. Det er allerede aftalt, at OCV s leder, Knud Gade Freund, i det nye hospital bliver specialeansvarlig overlæge med fagligt ansvar for det ortopædkirurgiske område.

Integrationen af OCV er helt essentiel for det nye hospital. OCV er højt specialiseret inden for ortopædkirurgien og råder i kraft af Knud Freund og de øvrige læger over et erfarent personale med stor kompetence på området, siger Ricardo Sanchez, der tidligere har været nabo til OCV i Sundhedscenter Varde, indtil hjertecentret sidste år flyttede til sit nybyggeri på Hjertensvej. Vi kender hinanden godt fra dengang, og jeg oplever en god kemi med lægerne fra OCV. Da begge virksomheder havde adresse i Sundhedscentret, hjalp vi ofte hinanden, fx med udlån af personale, siger Ricardo Sanchez.

En fordel for patienterne

Også Knud Freund fra OCV har store forventninger til et nyt, bredt sydvestjysk privathospital, som han betragter som en stor fordel for patienterne. Ved at samle mange kompetencer ét sted vil vi skabe et center, der på én gang er bredt dækkende og højt specialiseret inden for de enkelte aktivitetsområder. Idéen er, at vi skal kunne hjælpe flest mulige patienter bedst muligt og i de optimale fysiske rammer, siger overlægen, der flytter sin klinik til Hjertecenter Vardes nybyggeri i løbet af industriferien.

HjerteCenter Varde er et privatejet hjertehospital, som tilbyder diagnostisk undersøgelse, medicinsk behandling og operation af patienter med hjertesygdomme. Hospitalet besøges hvert år af flere tusinde patienter og er i dag størst i Skandinavien inden for behandling af hjerterytmeforstyrrelser.

Ortopædkirurgisk Center Varde har siden 2002 tilbudt behandling og operation af alle former for lidelser i bevægeapparatet. Klinikken modtager både ventelistepatienter fra det offentlige system, patienter med sundhedsforsikring og selvbetalere.

Download højopløseligt billedmateriale

Foto 1: Ortopædkirurgisk Center Varde kunne for nylig løfte sløret for sin flytning fra Sundhedscenter Varde, der finder sted i løbet af industriferien. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/OCV/OCV-HCV1.jpg

Foto 2: Ved at samle mange kompetencer ét sted kan vi på én gang være bredt dækkende og højt specialiserede inden for de enkelte aktivitetsområder, siger overlæge Knud Gade Freund. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/OCV/OCV-HCV2.jpg

Foto 3: Adm. direktør Ricardo Sanchez fra Hjertecenter Varde øjner store synergimuligheder i at skabe et nyt sydvestjysk privathospital, som samler specialeområderne uden for hjertekirurgien. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/OCV/OCV-HCV3.jpg

Foto 4: Hjertecenter Vardes nybyggeri skal fremover huse et yderligere privathospital, som varetager en række nye specialer. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/OCV/OCV-HCV4.jpg

Billederne kan downloades i højopløselige versioner fra ovenstående placeringer.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *