Herlev Hospital slår dørene op for nyt patienthotel

Her er du gæst i stedet for patient
Gratis mad og overnatning på nyt hotel
Et nyt hotel i hovedstadsområdet har set dagens lys. Der er gratis måltider og overnatning for kernemålgruppen, der er både elevationsseng og fladskærms-tv på værelset og så er receptionisten uddannet sygeplejerske. Hotellet er nemlig beregnet til patienterHerlev Hospital og deres pårørende.

Mange behandlingsopgaver vil kunne foregå på hotellet
– Faktisk har hospitalet siden 2006 haft patienthotel på 20. etage, men nu er det flyttet ind i nye lokaler på to etager i de tidligere administrationsbygninger. Det betyder dobbelt så meget plads og dobbelt så mange værelser som tidligere. Flytningen markerer samtidig overgangen til en ny strategi, hvor personalet på patienthotellet kommer til at spille en langt større rolle i det enkelte patientforløb, fordi langt flere behandlings- og sygeplejeopgaver fremover vil kunne foregå på hotellet, fortæller Annie Abildtrup, hotelchef på Herlev Hospital.

Bornholmsk kræftpatient er glad for tilbuddet
En af dem, der har glæde af det, er bornholmske Marit Paldan, som hver 14. dag opholder sig to dage på det nye patienthotel i forbindelse med sin behandling for cancer:

Patienthotellet øger kvaliteten af opholdet på hospitalet.
– Er man indlagt på en hospitalsafdeling mister man på en eller anden måde hurtigt noget af sin identitet. På patienthotellet er man gæst og ikke patient. Det gør en væsentlig forskel. Som gæst har du større frihed og kommer tættere på en normal hverdag, hvor du selv kan vælge, hvornår du har lyst til at være social eller blot kan trække sig tilbage på sit værelse eller have pårørende på besøg til sent på aftenen, forklarer Marit Paldan. Hun roser samtidig personalet for deres indsats.

Også værelser indrettet til handicappede
Patienthotellet på Herlev Hospital råder over knap 40 værelser. Udover almindelige patientværelser er der også værelser til pårørende og nogle til hele familier. Derudover er der fire værelser, som er særligt indrettet til handicappede. Endelig har hotellet aktivitetsrum med spillekonsoler, bordfodbold, fitnessrum og et caféområde.

Patienter bliver hurtigere raske, hvis de er aktive
– Patienter ønsker privatliv og indflydelse på deres eget behandlingsforløb, så langt som deres ressourcerne nu rækker. Det har vi skabt rammerne for på Herlev Hospitals nye patienthotel, og det er en tilgang, som vi i regionsrådet vil arbejde for at udbrede i større dele af sundhedsvæsenet. Al erfaring viser nemlig, at patienterne bliver hurtigere raske, hvis de ikke ligger passivt i en hospitalsseng, men får andre rammer og bliver aktiverede, siger Flemming Pless, formand for Region Hovedstadens serviceudvalg.

Hotelgæster skal blandt andet selv kunne administrere medicin
Patienter kan blive indskrevet på patienthotellet, hvis de kan klare sig selv, ikke har behov for de tekniske og plejemæssige faciliteter på en sengeafdeling og selv kan administrere medicin og aftaler med behandlingsafdelingen.

11.000 overnatninger og dagophold årligt
Det forventes, at hotellet årligt vil lægge hus til knap 11.000 overnatninger og dagophold i forbindelse med behandlinger og observation efter dagkirurgi.

Riget og Hvidovre har også patienthoteller
Udover på Herlev ligger der også patienthoteller i tilknytning til Hvidovre Hospital og Rigshospitalet.

Yderligere oplysninger:

Annie Abildtrup, hotelchef på Herlev Hospitals patienthotel, tlf. 51 53 80 48
Flemming Pless, formand for Region Hovedstadens serviceudvalg, tlf. 21 65 23 60
Pressevagten, Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *