Haarder studerer elektroniske patientjournaler i Randers

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder besøgte mandag i påskeferien Randers Regionshospital, bl.a. fordi hospitalets arbejde med elektroniske patientjournaler i Danmark giver mulighed for bedre arbejdsgange. Inden 2013 skal alle sygehuse have fuldt udrullede it-systemer med elektroniske patientjournaler.

Som de første hospitaler har Randers og Grenå taget det samlede system for fremtidens elektroniske patientjournaler i Region Midtjylland, Århus EPJ, i brug.

Mandag i påskeferien besøgte indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder regionshospitalet i Randers for at studere systemet nærmere.

Det har været meget spændende at se, hvordan systemet fungerer her i Randers. Regeringen og regionerne har jo sammen vedtaget, at alle regioner skal have et fuldt udrullet it-system med patientjournaler inden 2013. Og jeg er glad for at se, at de arbejder så ambitiøst med projektet i Region Midtjylland, at deres erfaringer måske kan udbredes til andre regioner i Danmark, og måske kan deres system også sælges til udlandet, siger indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder.

Der er de seneste år sket en del forbedringer af Århus EPJ og i dag er systemet et af de mest moderne på det danske marked, og den eneste af de store leverandører, som udelukkende er dansk.

Region Midtjylland har afprøvet systemet på alle afdelinger på Randers og Grenå hospitaler siden begyndelsen af 2010. Efterhånden har den nået en form, som sundhedspersonalet kan acceptere. Nu skal systemet implementeres på de øvrige sygehuse i regionen. Når det er helt færdigudviklet, vil de digitale filer helt afløse de hidtidige brune papirjournaler, og det giver væsentligt lettere arbejdsgange.

Elektroniske Patientjournaler gør arbejdet nemmere for sundhedspersonalet på tværs af f.eks. sygehuse og praktiserende læger, og derfor skaber de tryghed for patienterne, fordi de elektroniske patientjournaler minimerer antallet af fejl, siger Bertel Haarder.

Elektroniske Patientjournaler giver bl.a. et fuldt opdateret overblik over, hvilken medicin en patient tager, og oplysningerne er tilgængelige for de sundhedsfaglige personer, som er direkte involveret i at udrede og behandle patienten.

De Elektroniske Patientjournaler vil give patienterne tryghed, fordi den ene hånd vil vide, hvad den anden gør i sundhedsvæsenet. Patienten vil således ikke skulle opgive de samme ting til forskellige personer gang på gang. Jeg har netop fremsat lovforslag om, at alle relevante sundhedspersoner i sundhedsvæsenet kan få oplysningerne fra de Elektroniske Patientjournaler, siger Bertel Haarder.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *