Gratis vaccination mod HPV for kvinder fra årgangen 1985-1992 udløber i 2013

Det midlertidige tilbud om gratis vaccination mod livmoderhalskræft (HPV) udløber med udgangen af 2013 for kvinder fra fødselsårgangene 1985-1992. Alle tre HPV- vaccinationer skal være givet inden udgangen af 2013 for at være gratis.

Vaccination sker hos egen læge eller på en af landets vaccinationsklinikker. Lægen kan også rådgive om vaccinationen. Vaccinationen består af tre doser, der anbefales givet over et halvt år (dag 0, 2 måneder og 6 måneder).

Vær opmærksom på, at den seneste start på en vaccination af praktiske formål er den 1. juni 2013, hvis sidste vaccination også skal være givet, før det gratis program udløber med udgangen af 2013. Kvinden bør få noteret de givne HPV-vacciner på de blanke sider i det gule vaccinationskort fra Statens Serum Institut (SSI), eller på et særligt HPV-indstikskort, der følger med vaccinerne.

HPV-vaccination beskytter mod de to mest almindelige typer HPV-virus (type 16 og 18), som kan give livmoderhalskræft. Disse to typer er ansvarlige for 70 procent af tilfældene af livmoderhalskræft. Da vaccinen således ikke beskytter mod alle tilfælde af livmoderhalskræft, er det meget vigtigt, at unge kvinder, fra de fylder 23 år, fortsat deltager i screeningsprogrammet, også selvom de er vaccineret.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *