Går med dårlige tænder alt for længe

Mange danskere går med dårlige tænder alt for længe. Høje priser og misforstået vejledning fra danske tandlæger er synderne. Det mener Brian Toft og hans familie, der fik styr på tænder og helbred efter tandrejser til udlandet.

Tandbehandling koster penge. Mange penge, når tænderne krakelerer. For mange danskere er tandudgifter et mareridt, fordi parodontose eller dårlige tænder som følge af kroniske sygdomme ødelægger deres livskvalitet. Brian Toft og hans familie er nogle af dem, der kender forskellen på før og efter de dårlige tænder.

Min kone, svigerforældre og jeg selv har sparet langt over 100.000 kroner på at bruge tandrejser.dk til behandling hos Kreativ Dental i Ungarn. Men en ting er pengene, noget andet er de ting, man opdager, når tandlægens fokus er, at gøre dig rask. Det er vores oplevelse, at danske tandlæger afholder sig fra at foreslå nødvendig behandling, fordi patienterne ikke kan betale den, fortæller Brian Toft, der priser sig lykkelig for sine egne sunde tænder.

Til udlandet for at blive rask

For mit vedkommende har jeg stærke tænder, så det er kun huller og kroner, jeg har fået lavet, og alligevel sparet en formue. Derfor har jeg også fulgt resten af familiens oplevelser med ærefrygt. På den ene side, har det været fantastisk at opleve den glæde og livskvalitet, der udfolder sig, når munden bliver rask. På den anden side bliver jeg harmdirrende på deres vegne, fordi vi måtte til udlandet før vi fandt en tandlæge, der turde fortælle sandheden og planlægge den rigtige behandling, fortæller Brian Toft.

Hos Kreativ Dental i Budapest bekræfter direktør Attila Bela Knott, at mange danskere kommer efter flere år med manglende behandling i Danmark.

Danskerne er gode patienter, der fortjener den bedste behandling. Vi ser desværre for ofte, at danskere kommer med tandsæt, der for længst skulle have været ordentligt behandlet. Men det er for dyrt i Danmark, og derfor går alt for mange danskere rundt med unødvendige mundsmerter og sygdomme forårsaget af dårlige tænder, siger Attila Bela Knott, der understreger, at kritikken ikke går på danske tandlægers kvalitet, men simpelthen en kultur og et system, der står i vejen for en rimelig behandling af mennesker med rigtig dårlige tænder.

Bedre livskvalitet

En sund mund kan være forskellen på at være inden for eller uden for arbejdsmarkedet. Det kan være forskellen på at have det godt eller dårligt rent psykisk, og det kan i visse tilfælde have en direkte forbindelse til andre sygdomme. Derfor bør der fokuseres meget mere på tandbehandling, mener Attila Bela Knott.
Brian Toft er enig. Han har gentagne gange været med familien til Budapest med tandrejser.dk, og her oplevet både danske og andre udenlandske patienter, der fortalte tandhistorier.

Kronisk bihulebetændelse forsvandt

Det er skræmmende, når en patient fortæller om flere år med dårlige tænder, fordi den danske tandlæge ikke har reageret. Ofte er det fordi, udstyret simpelthen tager for dårlige røntgenbilleder, siger Brian Toft, og fremhæver betydningen af knivskarpe røntgenbilleder.
I min familie havde vi nærmest kronisk bihulebetændelse, men røntgenbilledet viste åbent hul fra betændelse i munden til bihulerne. Noget danske tandlæger ikke havde opdaget. Efter behandling hos Kreativ Dental forsvandt denne nærmest kroniske bihulebetændelse, fortæller Brian Toft.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *