Frisk frugt går som varmt brød

I den søde juletid kan det ofte knibe med at spise nok frugt og andre sunde sager. Derfor er der mange, som gerne vil indhente det forsømte i januar. Desuden er sundhed en markant trend i øjeblikket. Det betyder, at Frugt På Solsiden, som leverer frisk firmafrugt, forventer at få travlt i starten af det nye år. De regner med, at mere end 1000 firmaer vil tegne abonnement på firmafrugt alene i januar 2009.

Når hverdagen starter efter juleferien, har mange af os et hængeparti på grund af for meget julemad og for lidt motion. Så i januar skal der strammes op med masser af frugt og grønt. Derfor er januar uden sammenligning den måned på året, hvor danskerne er mest optaget af deres sundhed og vægt. Og det forventes, at ca. 600.000 danskere vil have et nytårsforsæt om at leve sundere i den nye år.

En af de måder, hvorpå man let og enkelt kan give sundheden et skub i den rigtige retning, er gennem en firmafrugtordning. Undersøgelser viser, at tilgængelighed er et af de vigtigste succeskriterier, når det drejer sig om at bryde dårlige vaner og erstatte søde sager og hvidt brød med frugt og grønt. Hvis der er adgang til frisk frugt på jobbet, spiser medarbejderne langt færre af de usunde mellemmåltider. Det er godt for den enkelte, og dermed er det også godt for firmaet.

Der er i dansk erhvervsliv stigende fokus på og bevidsthed om corporate social responsibility (CSR) dvs., at en virksomhed ikke bare skal modtage arbejdskraft og kvittere med en løncheck, men at den også har et socialt ansvar i forhold til de ansatte og samfundet i almindelighed. Det stigende antal firmafrugtordninger er et udtryk for denne tendens.

Et travlt år
"Vi har oplevet en tydelig forbedring af medarbejdernes trivsel, efter vi fik en frugtordning. Vi føler os sundere og gladere, og det afspejler sig både i arbejdsmiljøet og i produktiviteten," fortæller Ulrik Roos, som er partner i reklamebureauet CZOO fra Århus. Virksomheden har tilbudt sine medarbejdere frisk frugt på jobbet i mere end et år.

Der er flere årsager til den positive effekt af firmafrugt. Dels bliver medarbejderne sundere, hvilket giver øget livskvalitet. Dertil kommer en øget arbejdsglæde som en reaktion på oplevelsen af, at virksomheden drager aktiv omsorg for sine ansatte.

Firmaet Frugt På Solsiden, der ugentlig leverer frisk frugt til 30.000 medarbejdere, fordelt på mere end 1.000 virksomheder, forventer en stor stigning i antallet af frugtordninger i det nye år. "Vi har forberedt os på en travlt start på 2009. Vi regner med, at ca. 1000 nye virksomheder vil tegne et frugtabonnement hos fx Frugt På Solsiden alene i januar," fortæller firmaet direktør Johnny Rasmussen.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *