Fortsat advarsel mod kosttilskud

Det kan ikke afvises, at det er kosttilskuddet Animal Cuts, der har forårsaget alvorlig leverskade hos en dansk kvinde. som blev indlagt på hospitalet tidligere på måneden. Sådan lyder konklusionen fra Fødevarestyrelsen efter at DTU, Fødevareinstituttet har set nærmere på kosttilskuddet Animal Cuts. På baggrund af konklusionerne fra DTU, fastholder Fødevarestyrelsen advarslen mod Animal Cuts.

Fødevarestyrelsen modtog tidligere på måneden en indberetning om en svær leverskade hos en kvinde i 40´erene, der har indtaget produktet Animal Cuts igennem fem uger. Kvinden var en overgang indlagt på hospitalet og lider stadig af eftervirkningerne fra leverskaden. På den baggrund advarede Fødevarestyrelsen umiddelbart forbrugerne mod at indtage kosttilskuddet.

Fødevarestyrelsen bad Fødevareinstituttet, DTU om at vurdere, om produktet kunne være årsag til de kraftige bivirkninger. Fødevareinstituttet vurderer, at Animal Cuts indeholder flere ingredienser, der i den videnskabelige litteratur knyttes til skader på leveren. Produktet indeholder mange forskellige stoffer og planter, så det er svært at vurdere præcis hvilke ingredienser, som hver for sig eller i kombination, kan have forårsaget den alvorlige leverskade. Fødevareinstituttet finder det dog overvejende sandsynligt, at produktet Animal Cuts er skyld i de alvorlige bivirkninger.

Produktet findes tilsyneladende i forskellige udgaver og indeholder andre stoffer, der kan have skadelige effekter, herunder bl.a. synefrin, som kan påvirke hjerte-kar-systemet, samt stoffet Evodiamin, der menes at påvirke celledelingen i kræftceller.

Fødevarestyrelsen har erfaret, at kosttilskuddet bliver markedsført på flere dansksprogede, men udenlandske hjemmesider. Fødevarestyrelsen opfordrer kraftigt forbrugere, der har købt Animal Cuts til at levere det tilbage til udbyderen eller kassere det.

Fødevarestyrelsen har rettet henvendelse til de EU-medlemsstater, hvor kosttilskuddet sælges og opfordret myndighederne til at kontrollere om de virksomheder, der markedsfører Animal Cuts kan fremlægge dokumentation for produktets sikkerhed.

Den alvorlige sag understreger vigtigheden af, at man som forbruger er særlig varsom ved køb af kosttilskud på udenlandske hjemmesider.

Hvis man er i tvivl om et kosttilskud, kan man på Fødevarestyrelsens hjemmeside http://www.altomkost.dk tjekke, om det pågældende produkt er registreret til markedsføring i Danmark.

Endeligt anbefaler Fødevarestyrelsen, at man kontakter sin egen læge, hvis man er i tvivl, om hvorvidt man bør indtage et bestemt kosttilskud.

Kontakt
Søren Langkilde, tlf. 3395 6143
Jens Therkel Jensen tlf. 3395 6477

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *