Firmaidrættens motionskampagne har kurs mod deltagerrekord

Mandag den 14. september stiger pulsen hos mange tusinde danskere, der vil finde løbetøjet frem, hoppe i cykelsadlen eller besøge motionslokalet de har alle det til fælles, at de deltager i Dansk Firmaidrætsforbunds landsdækkende motionskampagne Arbejdspladsen motionerer , der løber frem til den 4. oktober. Alle interesserede kan nå at tilmelde sig indtil den 13. september, og førstepræmien er en rejse til Club La Santa for hele det vindende hold. Desuden trækkes der lod om en masse andre præmier.

Med omkring 14.000 tilmeldte deltagere fordelt på knap 1300 hold ligger kampagnen, fem dage inden tilmeldingsfristens udløb, deltagermæssigt lunt i svinget. Der er omkring dobbelt så mange tilmeldte i forhold til samme tidspunkt sidste år, hvor kampagnen nåede op på omkring 17.000 deltagere ved tilmeldingsfristens udløb.

Mange tilmelder sig traditionelt i sidste øjeblik, og vi er kommet rigtig godt fra start i år, så vi har store forventninger til det samlede deltagerantal , udtaler Dansk Firmaidrætsforbunds formand Peder Bisgaard, der står i spidsen for 330.000 firmaidrætsudøvere landet over.

Kampagnen kører i 2009 for syvende år i træk og for at der skal være tale om deltagerrekord, skal deltagerantallet passere 20.000. Holder tilmeldingsadfærden fra de seneste år stik, taler meget for, at der bliver tale om deltagerrekord i 2009.

Jeg noterer mig med tilfredshed, at firmaidrættens landsdækkende motionskampagne har bidt sig fast som en af de vigtigste landsdækkende motionskampagner. Dermed har Firmaidrætsforbund demonstreret, at det nytter noget at søsætte en motionskampagne, som skal få folk til at ændre deres motionsvaner og skabe en sundere livsstil. Det gælder om at få folk til at sige farvel til sofaen og goddag til en mere aktiv livsstil , påpeger Peder Bisgaard.

Med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger til alle voksne danskere om at røre sig minimum 30 minutter om dagen, er formålet med kampagnen at få ansatte på danske arbejdspladser til at dyrke regelmæssig motion.

Som deltager i kampagnen Arbejdspladsen motionerer er det ikke nødvendigt, at man dagligt sveder igennem i 30 minutter i træk. Derimod skal deltagerne forsøge at foretage aktive valg i løbet af dagen, f.eks. ved at cykle eller gå til arbejde, tage trapperne i stedet for rulletrapperne, eller gå med beskeder til hinanden i stedet for at sende dem som e-mails.

For at deltage i kampagnen skal man tilmelde sig i motionshold af 4-16 personer. Hvert hold udnævner en holdkaptajn, som står for tilmelding og er Dansk Firmaidrætsforbunds kontaktperson. I løbet af kampagnen skal holddeltagerne forsøge at motionere 30 minutter dagligt. Det kan ske både på arbejdet og i fritiden. Det kan enten være sammen eller hver for sig, i forening eller på egen hånd, på cykel til og fra arbejde eller noget helt andet – kort sagt den type motion, der nu passer ind i hverdagen for den enkelte.

Hvis deltagerne har lyst til at dyste internt på arbejdspladsen, eller imod andre virksomheder, kan man desuden tilmelde sig virksomhedsdysten.

I virksomhedsdysten får man:
– et samlet overblik over, hvor meget ens arbejdsplads har motioneret
– mulighed for at sammenligne motionsindsatsen på tværs af virksomheder
– mulighed for at sammenligne motionsindsatsen på tværs af hold i den enkelte virksomhed

Det koster kun 32 kroner + moms pr. person at deltage i kampagnen Arbejdspladsen motionerer .

Du kan læse mere om kampagnen samt tilmelde dig på: http://am.dfif.dk/

Billedtekst: Man kan nå at tilmelde sig Arbejdspladsen motionerer frem til den 13. september.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *