Find din blodtype på to minutter

De fleste kender ikke deres blodtype, men i flere og flere sammenhænge er det en fordel at kende sin blodtype. Ved graviditet, i forbindelse med kostplanlægning og i tilfælde af sygdomme eller ulykker kan det ligefrem være kritisk ikke at vide, hvilken blodtype man har. Nu lanceres en sikker og billig løsning i kredit–kort størrelse.

De danske apoteker kan nu tilbyde en effektiv og præcis metode til at afgøre blodtype. Et lille sæt til 75 kr. kan på to minutter fortælle dig din eksakte blodtype. Det kræver blot en dråbe blod fra fingeren, som smertefrit tages med et lille prik fra den medfølgende lancet. Herefter placeres blodet i fire felter på et plastic kort. Efter kort tid vil der danne sig et mønster på kortet, som i overensstemmelse med en tabel tydeligt forklarer, hvilken blodtype, der er tale om.
Når kortet er brugt, kan det forsegles med et tilhørende plasticlag. Således kan man bære dokumentation for sin blodtype i sin tegnebog eller sammen med andre personlige dokumenter.

Det lille blodtypekit produceres af den danske virksomhed Eldon Biologicals A/S, som har specialiseret sig i blodtypetestere. Den sælges nu verden over og er godkendt af myndighederne i flere lande heriblandt USA og Tyskland.
"I flere lande er det et krav, at en blodtransfusion kun må foregå, hvis man er 100 pct. sikker på både modtageren og donorens blodtype. Denne test skal foregå på stedet, og her er Eldoncard oplagt," siger adm. direktør i Eldon Biologicals A/S, Hans–Ole Hedegaard.

Præsentationen af blodtypetesteren på det danske marked falder sammen med udgivelsen af to nye bøger, om hvordan man tilpasser sin kost til ens blodtype. Redaktionschef Hanne Rask fra Forlaget Lindhardt og Ringhof, som også har Bogklubben 12 Bøger siger: "Bøgerne har haft stor succes i Danmark. Vi har faktisk allerede har trykt i næsten 120.000 eksemplarer af bøger om emnet på dansk. Til september kommer to mere: Ibi Støvings Brød til alle blodtyper og Peter D’Adamos Spis efter din blodtype – Blodtypediæten. Den er en paperback–udgave af den bog, der udkom i 2000, og som har solgt over 60.000 eksemplarer i ordinær– og bogklubudgave. I forvejen har vi otte forskellige bøger på dansk om blodtypediæt."
Bøgerne vil kunne købes hos boghandleren og med blodtypetesteren til hjemmebrug bliver det endnu nemmere, at få noget ud af indholdet.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *