Farlige sex-piller på markedet

Fødevarestyrelsen og Lægemiddelstyrelsen har under en fælles kontrol- og vejledningskampagne i erotikbutikker i København konstateret, at flere butikker sælger sex-piller, der indeholder planteingredienser, som bl.a. kan skade både leveren og nervesystemet.

Myndighederne advarer derfor forbrugerne mod produkterne:

Venicon MAN Erectile stimulerend,
Venicon for Women Lust stimulerend,
Men Direct Tab,
ErectaVit og
PENISEX Liebes-Tropfen love drops.

Produkterne markedsføres som stimulerende på seksualdriften. De indeholder bl.a. planteingredienserne Maca (Lepidium meyenii Walp) og Tribulus terrestris L, som myndighederne ved flere tidligere lejligheder har advaret imod.

Maca (Lepidium meyenii Walp) kan have alvorlig indvirkning på blodtrykket. Tribulus terrestris L. kan give skader på leveren og nervesystemet. Sådanne bivirkninger er farlige for forbrugerne og derfor ikke acceptable.

Fødevarestyrelsen og Lægemiddelstyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt produkterne, til at kassere dem.

Lægemiddelstyrelsen vil analysere, om produkterne indeholder lægemiddelstoffer, som for eksempel sildenafil, der anvendes mod impotens.

Gode råd til forbrugerne
Tjek Fødevarestyrelsens hjemmeside altomkost.dk, hvis du vil sikre dig, at et kosttilskud er registreret til markedsføring i Danmark og dermed omfattet af Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol.

Kontakt
Lisbeth Hemmingsen, Lægemiddelstyrelsen, tlf. 44 88 97 46.
Maria Christensen, Fødevarekontrollens Rejsehold, tlf. 72 27 64 61.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *