Et penselstrøg af optimisme

Det forpligter at vinde oplevelsesøkonomiens Oscar , Liljeprisen 2012 – også selvom vi nu skriver 2013. Men hvad bringer fremtiden for Chromalex, et nyt og innovativt healing art produkt, som er hædret for sin evne til at arbejde oplevelsesøkonomien ind i et felt, der sjældent forbindes med oplevelser

Der er ikke noget i vejen for at drømme stort heller ikke når det kommer til fremtiden for Chromalex. Hos partnerne playscapes, Redia og Modulex, der står bag udviklingen af Chromalex, et banebrydende og innovativt healing art produkt, der blev lanceret i 2012, er visionen klar.
Året handler først og fremmest om at skabe interesse blandt forskere, som kan se potentialet i at udarbejde en gennemgribende kortlægning af Chromalex positive effekt på patienter og deres behandlingsforløb.

Den meditative, afslappende og nærmest terapeutiske effekt, som brugere af Chromalex har oplevet, skal dokumenteres videnskabeligt, så vi med 100 % sikkerhed kan sige, at maleriet har en lindrende og måske endda en helbredende effekt , siger Lea Muldtofte Olsen, Chromalex Research Trainee hos playscapes.

Chromalex anvendes allerede på Odense Universitetshospitals kræftafdeling, og her har både patienter og personale haft positive oplevelser med produktet. Deres udtalelser og værdifulde erfaringer har bestyrket troen på, at Chromalex gør en forskel i behandlingsforløbet.

Flere forskningsresultater viser allerede, at udsigt til natur eller billeder af natur mindsker oplevelsen af smerte. Ifølge undersøgelsen Helbredende Arkitektur , som forskere fra Aalborg Universitet udgav i 2009, får patienter, der har kigget på natur i forbindelse med en behandling, mindre smertestillende medicin.

Det er blandt andet denne konklusion, som holdet bag Chromalex ønsker at underbygge yderligere i forhold til anvendelsen af Chromalex. Henriette Eriksen, Internationalisation Trainee hos playscapes, påpeger imidlertid, at forudsætningen for at opnå forskerinteresse omkring Chromalex er eksponering.
Det vigtigste for Chromalex lige nu er at opnå eksponering. Det vil sige, at vi blandt andet arbejder på at kunne deltage i relevante konferencer, messer og events, som netop adresserer temaet sundhed og teknologi. Vi glæder os rigtig meget til at vise Chromalex frem .

I foråret deltager Chromalex blandt andet i EU´s SME 2013 eHealth Award, som tildeles årets mest lovende healthcare produkt udviklet af små og mellemstore virksomheder. Samtidig vil der blive opstillet Chromalex løsninger på udvalgte pleje- og behandlingscentre, hvilket yderligere forventes at være med til at anskueliggøre produktets effekt.

Optimismen er tydelig at spore, så mon ikke Chromalex også i 2013 bliver positivt modtaget af både patienter og forskere. Strategien er i hvert fald på plads.

Om Chromalex
Chromalex er et digitalt maleri, som er særligt udviklet til sundhedsvæsenet, hvor patienternes sindstilstand har stor betydning for behandlingsforløbet. Med rolige og glidende bevægelser er Chromalex i konstant forandring, og maleriet virker dragende og medvirker til at skabe positiv abstraktion hos patienten.
De digitale penselstrøgs farver og former bestemmes af en unik interaktionsform, der inddrager faktorer som tiden på døgnet, årstiden og planeternes indbyrdes placering. Interaktionen bevirker bl.a., at der på et givent tidspunkt altid er tæt samhørighed mellem de farver, der vises på skærmen, og de farver der findes i naturen. Chromalex drager således naturen helt ind i det individuelle behandlingsforløb og efterlader plads til fordybelse og positiv adspredelse hos patienten.

Læs mere om Chromalex her: http://chromalex.dk/
Du er samtidig mere end velkommen til at følge med i Chromalex´ løbende udvikling på Facebook: https://www.facebook.com/chromalex

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *