ImuPro300 fødevareintolerancetest
Det er i dag almindelig kendt, at mange kroniske lidelser kan være forårsaget af inflammatoriske reaktioner, og at helt almindelige fødevarer i vores hverdag kan udløse inflammation. Problemet er, at de fleste mennesker, der lider af fødevareintolerance, ikke er klar over, at maden, som de spiser til hverdag, måske kan forværre deres helbred. Spiser man i henhold til individuel immunitet, kan man ikke kun kontrollere kronisk inflammation, men også øge sin velfærd, sin psykiske, intellektuelle og sportslige præstation samt kontrollere sin vægt.
ImuPro300 konceptet
ImuPro300 konceptet er en effektiv tilgang til at identificere fødevarer og tilsætningsstoffer, der er uforenelige med ens immunforsvar. Disse kan være ansvarlige for visse kroniske sygdomme.
Konceptet blev udviklet af Evomed MedizinService GmbH på grundlag af mange års erfaring, og testen har været tilgængelig siden 2001. Virksomheden samarbejder med specialiserede terapeuter og forskere i flere lande og har de mest moderne laboratorier som samarbejdspartnere.
ImuPro300 er en kombination af Immune og Profile . Hele 272 fødevarer og tilsætningsstoffer bliver analyseret gennem en kompleks blodanalyse for at finde årsagen til overfølsomhed og til de kroniske symptomer. På denne måde modtager patienten en personlig Immune Profile – altså en immunprofil.
Blodet testes med den såkaldte ELISA-metode for immunglobulin G (IgG) antistoffer, der er dannet i kroppen på grund af en intolerancereaktion. Testen anvender en fotometrisk metode til måling af enzymaktiviteten, der opstår på grund af, at de enzymmærkede antistoffer binder sig til IgG og til allergen ekstrakter. Hvis overfølsomhed findes, bestemmes reaktionen på en skala mellem 1 og 4. Niveau 1 og 2 betyder, at personen udviser relativ svag reaktion på disse fødevarer. Hvis der måles niveau 3 eller 4, betyder det, at personen har en alvorlig intolerance overfor disse fødevarer. Målet er at bringe immunsystemet i balance. Dette kan opnås ved at undgå de ugunstige fødevarer, som immunsystemet reagerer på.
De tre principper i ImuPro300
ImuPro300s succes er baseret på tre principper:
1. Udeladelse af fødevarer, der er fundet IgG antistoffer imod, i en vis periode. Varigheden af perioden afhænger af graden af reaktionen på fødevarerne. I tilfælde af svage reaktioner på niveau 1 eller 2 er det nok at undgå de respektive fødevarer i ca. otte uger. I tilfælde af reaktioner på niveau 3 er varigheden på ca. tre til seks måneder, og for niveau 4 omkring et år. I nogle tilfælde er det nødvendigt at holde sig fra inkompatible fødevarer i en længere periode. Perioden kan variere individuelt, og tidsangivelserne skal derfor betragtes som vejledende værdier.
2. Skift til en kostrotation, hvilket betyder at du spiser de resterende fødevarer skiftevis i en 5-dages cyklus. Formålet med at spise ifølge rotationsprincippet er at forhindre en ny intolerance. Den kan opstå, hvis en ny fødevare pludselig spises alt for ofte. En anden fordel ved rotationsprincippet er, at fejl i ændringen af kosten ikke er yderst alvorligt. Hvis en fødevare, der indeholder en ugunstig komponent spises, vil dette ikke ske hver dag, og på denne måde mindskes konsekvenserne.
3. Gradvis genindførelse af tidligere ugunstige fødevarer samtidig med at der observeres, om symptomerne kommer tilbage. Normalt er overfølsomheden i denne fase stærkt reduceret eller fuldstændig forsvundet. De fødevarer, som patienten har reageret på, på forskellige reaktionsniveauer, kan nu igen være en del af menuen. Denne del udføres efter grundig planlægning sammen med en ernæringsterapeut eller kostvejleder med henblik på at minimere risikoen for en gentagen reaktion. Patienten får også vejledning til rotationsplanen fra forskellige materialer, som er inkluderet med resultatet.