Dine kostvaner kan give dig stress og depression – eller gøre dig rask igen

Stress og depression er lidelser næsten alle stifter bekendtskab med i løbet af livet. Enten oplever man det selv, eller man har bekendte, der får diagnosen.

Men med den rette kost kan man faktisk i mange tilfælde forebygge og lindre stress og depressioner. Det er utroligt så stor indflydelse kostens kemi spiller ind i kroppens kemi , siger sundhedskonsulent Professionsbachelor (Pb.) i ernæring og sundhed, foredragsholder & underviser, Jeanette Øllgaard Sørensen, og fortsætter:

Vi mennesker er ikke meget anderledes end en bilmotor. Vi skal have benzin, men vores motor ville have rigtig godt af noget Blyfri 100 eller højere i stedet for det billige Blyfri 92. Blyfri 100 er både sundere for vores celler og organer, og i det lange løb renser det vores system. Det gør blyfri 92 altså ikke. Vi kan sagtens leve med blyfri 92 i mange år, men på ét eller andet tidspunkt vil der opstå et problem. Især hvis motoren fra fabrikken har haft en defekt del, der er svækket eller hvis motoren på anden måde har særlige krav til brændstoffet – f.eks. hvis vi altid presser motoren maksimalt på motorvejen. , fortæller Jeanette Øllgaard Sørensen. “At have stress eller depression, er som at køre i en bil, hvor olielampen lyser… og når motoren begynder at larme, skruer man bare op for musikken i stedet for at stoppe og undersøge, hvorfor den røde lampe lyser og motoren larmer”, siger Jeanette.

Jeanette Øllgaard Sørensen afholder d. 10. januar 2010 et 6 timers kursus i Bygningen i Vejle om netop hvad man kan spise og drikke for at reducere risikoen for at udvikle stress og depression, samt hvad man kan gøre for at komme hurtigere igennem lidelserne.

Jeanette Øllgaard Sørensen ønsker med seminaret at sætte mere fokus på kostens indflydelse i vores dagligdag. Det er ikke helt usandt, at du bliver, hvad du optager , smiler Jeanette. Kurset er for alle, der har interesse. Det faglige niveau er lige dér, hvor alle kan være med, og det kræver ikke den store ernæringsmæssige baggrundsviden. Hun fastslår, at hun med kurset vil give tilhørerne redskaber til at kunne tyde deres egne samt de pårørendes advarselslamper, før det er for sent, samt give redskaber til hvordan man kan give kroppen de bedste betingelser for forebyggelse eller helbredelse af stress- og depressionstilstande.
Yderligere information om kurset kan findes på www.piphest.dk eller på www.pegasusmind.dk

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *