Det mobile øre giver bedre hørelse

Nogle gange er det praktisk at lægge sit øre tættere til det, man skal høre. Med Phonaks nye FM–modtager iSense har mennesker med for eksempel et høretab på det ene øre mulighed for at placere et "mobilt øre" tættere på lydkilder og dermed høre alt til et foredrag, et møde eller en middag.

FM er andet end lyden af radio FM kan også hjælpe tusinder af mennesker med små høretab og opmærksomhedsforstyrrelser. Den nye FM–modtager iSense fra Phonak ligner et lille høreapparat, men forskellen er, at det modtager lyden fra en FM–sender, som brugeren kan placere tæt på de lyde, han vil høre. En mikrofon optager lyden og via FM–senderen ender den i brugerens øre som ren lyd uden baggrundsstøj.

Brugeren kan placere mikrofon og FM–sender ved en underviser eller en foredragsholder, eller han kan lægge den på bordet til et forretningsmøde og komme "tættere" på dem, han snakker med. Mange mennesker har en hørenedsættelse på det ene øre ensidig hørenedsættelse og det kan være et stort problem, når der for eksempel sidder mennesker på den "dårligt hørende" side. Med iSense og en FM–modtager kan brugeren dog vælge at hente lyden fra alle sider som havde han et mobilt øre og få sendt den ind i det normalt hørende øre.

"I Danmark har vi ingen stor tradition for at udnytte FM teknologien til ensidige hørenedsættelser. I USA, derimod, er det en meget udbredt behandlingsform, og den er nu ved at brede sig i Europa. Brugerne er begejstrede for den "kontrol", de selv får over, hvad de ønsker at høre," siger direktør i Phonak Danmark, Søren Hougaard.
ISense er baseret på en nyudviklet FM–teknologi fra Phonak Dynamic FM, som forbedrer lydkvalitet og komfort. F.eks. slår modtageren fra, når en underviser eller taler stopper med at snakke, og dermed får brugeren ikke sendt unødig baggrundsstøj ind i øret. Hvis der er meget baggrundsstøj i lokalet, skruer modtageren automatisk op for lyden på taleren og overdøver dermed irriterende og uvedkommende støj.

Ifølge Høreforeningen går 200.000 danskere på arbejde med en hørenedsættelse, og mange af dem har ikke erkendt, at de har brug for hjælp til at høre bedre. Mange hører nogenlunde, men har svært ved at høre i vanskelige lyttemiljøer med meget baggrundsstøj, og andre hører kun dårligt på det ene øre.

Det har vist sig, at børn med opmærksomhedsforstyrrelser som APD eller ADHD har stor glæde af en FM–modtager i undervisningen, og teknologien bliver mere og mere udbredt.

Den vedhæftede brochure giver yderligere information om teknik og muligheder med iSense fra Phonak
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *