Design din egen kontorstol og få et bedre liv

Danskerne er blevet et stillesiddende folkefærd, der hver dag bruger timer foran computerskærmen. Vi har hovedpine, hold i ryggen og ondt i skuldrene. Alligevel er det de færreste af os, der husker at undersøge, om vi sidder på en god stol.

Kontorstolen er blevet vores vigtigste arbejdsredskab, for hvis kroppen har det skidt, hjælper det ikke at have en smart computer eller det nyeste inden for mobilteknologi. Kroppen har brug for hyppig bevægelse og aflastning, og en låst siddestilling igennem mange timer kan få alvorlige konsekvenser for livskvaliteten.

"Heldigvis er gode kontormøbler sammen med fitness og sunde madordninger blevet en af de måder, man kan vise omsorg for sine medarbejdere på," fortæller Søren Heick, administrerende direktør for SAVO AS, der siden 1945 har lavet stole til alverdens arbejdsmiljøer. "Det betyder, at flere får øjnene op for, hvor vigtigt det er med en stol, der understøtter den naturlige siddeadfærd."

En klassiker er skabt
I starten af det nye årtusinde satte SAVO sig for at udvikle en klassiker, der i både design, kvalitet og ergonomi skulle kunne holde i mange år. Det blev til Ikon–serien, som med en grundmodel med al tænkelig siddekomfort giver brugeren mulighed for selv at bygge den perfekte stol.

Stellet kan være blankt eller lakeret sort, stolen kan monteres med tekstil i alverdens kvaliteter og farver eller læder. Endelig kan man vælge armlæn og nakkestøtte, ligesom selve stolen kan indstilles i forhold til både armlænsbredde, siddedybde og ryghøjde. Resultatet er en stol, der er skræddersyet til brugeren hvis man vel at mærke husker at indstille den.

Stolen skal indstilles for optimal effekt
"Det er meget typisk, at man bare sætter sig på sin stol og bruger den, som den er, men på den måde får man ikke den optimale effekt. Vores stole har Savo Flydende Vip, som betyder, at ryg og sæde følger kroppens bevægelse, men det kræver, at stolen er indstillet til personens vægt.," fortsætter Søren Heick.
Alle indstillinger kan foretages, uden at man er nødt til at rejse sig fra stolen og uden brug af værktøj.

Ikon–seriens "storebror" hedder XO en superelegant stol med høj ryg, der giver en særlig behagelig siddeoplevelse, og som derfor egner sig godt til for eksempel overvågning, hvor man skal sidde i mange timer.

Også Operaen har valgt Ikon
SAVO er stolt leverandør af stole til Operaen. Musikgraven, påklædning og sminkerum er blevet udstyret med Ikon–stole, netop fordi der her stilles store krav til, at stolene både er ergonomisk korrekte, så folk kan holde ud at sidde i dem i mange timer om dagen, og at de rent arkitektonisk lever op til de helt fantastiske omgivelser.
 

Læs mere her

1 comment
  1. Helt rigtigt, alt for mange overser nødvendigheden af en god kontorstol. Det er vigtigt for et godt arbejdsmiljø, og en sund ryg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *