Depressions boom i december

Danmarks største udbyder af online terapi og coaching, Mentaline.dk har netop opgjort antallet af coaching og terapi sessioner for december måned 2011.

Tallene viser overraskende nok, en stigning på henvendelser fra depressionsramte danskere på 19 % i forhold til december 2010 og en stigning på hele 14 % i forhold til sommermånederne, der har været de hidtidige travleste måneder for firmaets psykologer, psykoterapeuter og coaches.

Tendensen kan skyldes flere faktorer, mener direktør Claus Kaaber. Dels er der et større pres på den sociale og familiære del i december måned, hvor mange mennesker måske mere eller mindre frivilligt tvinges til at være sammen over en længere periode end de normalt ville være i løbet af et år. Det skaber helt naturligt nogle konflikter og en del følelsesmæssige tanker og frustrationer, som folk søger hjælp for at få styr på.

En anden, og måske mere overset grund, kan være det økonomiske pres der ligger på mange voksne og specielt på børnefamilierne i december måned. Alle medier taler om krisen og danskernes økonomi, men det er de færreste forældre der er villige til at skuffe deres børn denne ene gang om året, og derfor føler mange stor frustration over at de ikke kan holde en rigtig jul .

Denne frustration, som afspejler sig dels i omverdenens men også i egne forventninger til en rigtig jul kan være svær at komme af med og endnu sværere at forlige sig med. Derfor har mange danskere søgt hjælp for at få de rette værktøjer, til at sige fra og til at acceptere situationen.

Og så er der selvfølgelig den gruppe af mennesker der brændende ønsker at ændre deres liv i det nye år og som derfor søger hjælp til at vende deres problemer til udfordringer, og til at få øje på de positive ting der er i alle menneskers dagligdag, men som rigtig mange har en tendens til at overse eller negligere.

Dele af grunden til boomet kan også findes i Mentalines koncept, der passer perfekt til en presset person der har svært ved at finde ressourcerne. Vores psykologer, psykoterapeuter og coaches er altid tilgængelig, selv når resten af Danmark er lukket ned f.eks. På grund af helligdagene. Det gør at mange har brugt de sene aften og nattetimer til at søge, finde, booke og få den rette hjælp online udtaler Kaaber.

Mentaline.dk er Danmarks største udbyder af online terapi og coaching med mere end 494 psykologer, coaches og psykoterapeuter tilknyttet, der taler flere end 10 forskellige sprog, fordelt over hele Danmark.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *