Danskernes tilfredshed med apotekerne er i top

91 procent af danskerne er tilfredse eller meget tilfredse med deres apotek, som de kender det i dag. Det viser en MEGAFON-måling foretaget for Danmarks Apotekerforening i januar 2011. I det hele taget støtter danskerne op om deres apoteker i stor stil, viser målingen. 96 procent af danskerne har tillid til, at det er sikkert og trygt at få medicin udleveret på apoteket, mens 86 procent af danskerne mener, at apotekerne som en del af sundhedssektoren sørger for en neutral og uvildig rådgivning om medicin samt sikker udlevering af medicin. Desuden er 84 procent af danskerne tilfredse eller meget tilfredse med den rådgivning og vejledning, som apotekspersonalet giver.

“Borgernes tilfredshed er et stort skulderklap til apotekerne. Som sektor kan vi kun være glade for, at danskerne i så høj grad er tilfredse med vores indsats. Fagligheden er i top. Det er virkelig flot og en anerkendelse for det gode arbejde, der foregår ude på apotekerne. Samtidig skal vi ikke hvile på laurbærrene, men hele tiden søge at blive bedre,” siger Niels Kristensen.

MEGAFON-målingen viser også, at danskerne generelt er tilfredse med tilgængeligheden til apoteket. I dag har hver dansker i gennemsnit 3,8 km til nærmeste apotek, viser den seneste afstandsanalyse fra Apotekerforeningen. Samtidig har apotekerne som minimum åbent 43 timer om ugen, og dette bliver snart udvidet til 47 timer. Ifølge MEGAFON-målingen er 91 procent af danskerne tilfredse eller meget tilfredse med afstanden til det nærmeste apotek. 85 procent af danskerne er tilfredse eller meget tilfredse med apotekets åbningstid.

Den seneste måling af ventetid på apotekerne, som Apotekerforeningen har udarbejdet, viser, at den gennemsnitlige ventetid var på cirka 3,9 minutter, og at kun knap 5 procent af kunderne ventede i mere end 10 minutter. MEGAFON-målingen viser, at 60 procent af danskerne er tilfredse eller meget tilfredse med ventetiden på apotek, mens 17 procent er utilfredse, og 23 procent ved ikke. 60 procents tilfredshed er et stort skridt på vejen, påpeger Niels Kristensen.

“Vi er nået langt i vores arbejde med at nedbringe ventetiderne. Vi har en gennemsnitlig ventetid på cirka 3,9 minutter, og det kan vi være stolte af, selv om der stadig er et arbejde at gøre i visse tidsrum. Men kursen er sat, og vi er tæt på land,” siger han.

Udvalgte resultater fra MEGAFON-målingen:

91 procent af danskerne er tilfredse eller meget tilfredse med deres apotek, som de kender det i dag

96 procent af danskerne har tillid til, at det er sikkert og trygt at få medicin udleveret på apoteket

91 procent af danskerne er tilfredse eller meget tilfredse med afstanden til det nærmeste apotek

85 procent af danskerne er tilfredse eller meget tilfredse med apotekets åbningstid

86 procent af danskerne mener, at apotekerne som en del af sundhedssektoren sørger for en neutral og uvildig rådgivning om medicin samt sikker udlevering af medicin

84 procent af danskerne er tilfredse eller meget tilfredse med den rådgivning og vejledning, som apotekspersonalet giver.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *