Danskere indlagt med mistanke om alvorlig diarésygdom

Mindst seks danske patienter er indlagt med mistanke om at være smittet med en alvorlig diarésygdom, VTEC, som er i udbrud i Nordtyskland. De danske patienter med blodig diaré og opkastning foreneligt med VTEC-infektion er indenfor de seneste døgn indlagt på hospitaler i region Midtjylland og Syddanmark. Laboratorieundersøgelser og typebestemmelse kan endnu ikke bekræfte, om der er tale om samme type bakterier som i Tyskland. De tyske myndigheder formoder, at smitten stammer fra fødevarer, og de tyske myndigheder arbejder intensivt på at finde frem til smittekilden.

Infektion med VTEC giver typisk diaré, som følges af let feber og opkastning. Diaréen er ofte blodig, og i de fleste tilfælde varer sygdommen 5 til 7 dage. En alvorlig komplikation er nyresvigt og tendens til blødning, der kan opstå som led i en efterfølgende sygdomstilstand, HUS (hæmolytisk uræmisk syndrom). Infektion med VTEC er meget smitsom, og derfor er grundig hygiejne vigtig.

Sundhedsstyrelsen opfordrer patienter til at søge læge for at få stillet en korrekt diagnose, hvis de får blodig diaré og har været i Tyskland inden for den seneste måned.

Da antibiotisk behandling af patienter med VTEC-infektion kan øge risikoen for udvikling af HUS frarådes brugen af antibiotika. Diaréstoppende midler bør heller ikke anvendes.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *