Dansk firma først med nyt anti-fedme-produkt

Et internationalt forsker–team mener at have fundet nøglen til løsning af fedme–problemet i et hormon, der regulerer vores appetit. Men det danske firma TD of Scandinavia er allerede på markedet med et produkt, der fungerer på samme måde.

– Vores produkt, Easy Tab, er fremstillet af et særligt peptid fra valle, og det fungerer efter alt at dømme på samme måde som de tests et internationalt forskerteam har foretaget med hormonet PYY3–36, fortæller direktør Torben Dhalvad fra TD of Scandinavia A/S i Bogense.

– Når man tygger en Easy Tab ca. 15 minutter inden et måltid, sætter kroppen gang i produktionen af forskellige fordøjelseshormoner, der samtidig sender besked til sultcentret i hjernen om at skrue ned for appetitten, da måltidet er i gang. Når man derefter spiser, vil man kun have lyst til en enkelt portion. Man er desuden mæt i længere tid selv efter et ret beskedent måltid.

Den nye videnskabelige opdagelse, der offentliggøres i det nye nummer af det ansete magasin, Naturen, bygger på test foretaget på Imperial College London, Oregon Health and Sciences University, USA og Garven Institute, Australien.

Her har forskerne tilført testpersoner hormonet PYY3–36 og registreret et faldt i deres fødeindtag på ca. 1/3.

– Vi har nogenlunde samme erfaringer med Easy Tab. Der er blot den fordel, at vores produkt er helt naturligt. Peptidet, vi anvender, er en levnedsmiddelingrediens og ikke et kunstigt fremstillet hormon. Vores peptid får kroppen til selv at aktivere hormon–produktionen nøjagtig på samme måde som hvis man allerede havde spist, siger Torben Dhalvad.

– Easy Tab, der sælges som et kosttilskud, har været på markedet i Danmark siden april, og TD of Scandinavia forhandler i øjeblikket med en række internationale firmaer om lancering i resten af verden.

I kan læse mere om den videnskabelige undersøgelse på: http://www.sciencenet.org.uk/slup/CuttingEdge/Aug02/hunghorm.html

 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *