Dans dig sund og glad

Hvem siger det skal være kedeligt at gøre noget godt for krop og sjæl Kombinationen af dans og meditation er for mange en rigtig dejlig måde at få sig rørt, at komme ud af grå og kedelige tankebaner og komme ind i kroppen .

Materialet er udviklet og afprøvet i Delta livsstilsprogrammet, et forskningsprojekt ved Københavns Universitet, og musikken og meditationen er nu udgivet på en danskproduceret CD.

– Forskningen i mindfulness i forhold til bl.a. livsstilssygdomme har både hos os og hos flere forskerhold i USA vist foreløbige lovende resultater, siger Niels Viggo Hansen, som er forskningsleder ved Center for Forskning i Eksistens og Samfund ved Københavns Universitet.

– Vores resultater siger entydigt, at deltagerne oplever det som støttende og motiverende – ikke mindst igennem afstresning, kropsbevidsthed, humor og vedholdende kærlig egenomsorg.

Man kan bruge øvelserne som supplement og støtte til andre typer meditation, som motion på en regnvejrsdag eller som en god oplevelse i sig selv. CD’en indeholder tre bevægelses-meditationer med skridt-for-skridt instruktioner samt special-komponeret musik, som inspirerer til at bevæge hele kroppen.

– Efterhånden som vi udviklede dansemeditationerne i forbindelse med forskningen, blev det mere og mere klart, at de virkede støttende, inspirerende og sjove også for andre end deltagerne i forskningsprogrammet derfor har de nu fået et selvstændigt liv på cd en, siger Niels Viggo Hansen.

– Du kan fordybe dig i mindfulness-meditation, samtidig med at du leger med krop og rytme i 20 minutter. Man kan bruge øvelserne som supplement og støtte til andre slags meditation, som motion på en regnvejrsdag, eller som en god oplevelse i sig selv.

På CD en er der tre versioner af et 20-minutters forløb. I hvert af dem bygger musikken gradvis op, mens man bliver guidet ind i en mindfulness-øvelse, en træning i at være helt til stede i kroppen. Den kan bruges uanset om man i forvejen har lille, stor eller ingen erfaring med mindfulness-meditation. Med den nye CD kan man skabe en slags win-win-win situation hjemme på stuegulvet, hvor man både træner kropsbevidsthed, får solid motion, stresser af og har det sjovt.

Forskerne søger fondsmidler til at forske videre i hvilke psykologiske og biologiske faktorer, der er på spil, hvis opmærksom, udforskende og nydende bevægelse med sved på panden kan være en hjælp til at passe bedre på ens krop og dens behov.

Pressefotos:
http://mindfulness-moving.com/pr-photos.html

Læs mere på www.mindfulness-moving.com
og lyt/dans til tre smagsprøver på www.mindfulness-moving.com/CD1-readmore.html

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *