Danmarks første specialklinik for løbere

Specialklinik for løbere åbner i Viborg

1. november åbner fysioterapeut Per Øllgaard landets første specialklinik for løbere i Viborg.

Han er længe blevet opfordret til at kaste al sin erfaring og ekspertise ind i det, der nu bliver Danmarks første specialklinik for løbere. Og med 11 års klinikerfaring, primært med fokus på fod- og løberelaterede problemer, samt en lang karriere som konkurrenceløber, er fundamentet da også på plads, når fysioterapeut Per Øllgaard, 1. november, åbner sin specialklinik for løbere.
Jeg forstår frustrationerne, bekymringerne og ængstelsen, når en løber henvender sig med en skade, som har sat en stopper for træning og løb. En løbeskade er smertefuld. Både fysisk og mentalt. Og man ønsker for alt i verden, bare at komme tilbage så hurtigt som muligt, siger Per Øllgaard.

Allerede inden specialklinikken åbner, har han mange konkurrenceløbere og motionister blandt sine klienter. Det er denne gruppe, som nu får en længe efterspurgt specialklinik i Viborg.
Vi har indrettet klinikken med udstyr og faciliteter, der er målrettet diagnostisering og behandling af løbeskader, fortæller Per Øllgaard.

Med avanceret undersøgelsesapparatur og optimale behandlings- og arbejdsbetingelser kan han tilbyde løbere fra hele landet et målrettet behandlingsforløb:
For eksempel kan vi med fire syncroniserede High Speed kameraer lave super slowmotion billeder. Det giver os en helt unik mulighed for at lave en særlig detaljeret specialanalyse af hele kroppen under løb, og dermed igangsætte en hurtig og kompetent behandling, fortæller Per Øllgaard.

Løbestilsanalyser forebygger skader
Specialklinikken tilbyder foruden skadesbehandlingen også løbestilsanalyser, der kan hjælpe løberen til valg af de rette løbesko og samtidig justere på løbeteknikken.
Forebyggelse af skader kommer til at fylde en stor del af vores tid. Uanset om løberen kommer med en skade eller for at få testet sin løbestil, så er målet, at vi sender ham eller hende hjem med et træningsprogram, der forebygger fremtidige skader, siger Per Øllgaard.

Op gennem 90erne var han selv en aktiv konkurrenceløber inden for disciplinerne cross, 5.000 meter og 10.000 meter. Sideløbende med sit fysioterapeutiske arbejde er han blevet certificeret Supersole-behandler og har herigennem opnået stor erfaring med at fremstille individuelt tilpassede indlægssåler. En lang række af landets fysioterapeuter har desuden nydt godt af Per Øllgaards ekspertise via kurser og foredrag om løbestilsanalyse og fodrelaterede problemer.

Specialklinikken åbner dørene 2. november. Men allerede nu kan man på www.perollgaard.dk se og læse meget mere om løbeskader, forebyggelse og træning.

Fakta:

Per Øllgaard, uddannet fysioterapeut med speciale i løb og fødder.

45 år, Gift og far til tre drenge.

Har 11 års klinikerfaring med primært fokus på fod- og løberelaterede problemer.

En lang række tillægsuddannelser inden for fodrelaterede problemer. Er blandt andet certificeret Supersole-behandler

Afholder kurser og underviser fysioterapeuter i foden og løbestilsanalyse.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *