Danmark får nyt privat hjertecenter

Danmarks største privathospital, Aleris-Hamlet, åbner privat hjertecenter under ledelse af internationalt anerkendt specialist. Centret, der skal tiltrække patienter fra hele Skandinavien, er det eneste af sin art i Østdanmark.

Hidtil har Danmark kun haft ét privat hjertecenter, som er beliggende i det sydvestlige Jylland. Nu åbner den private sundhedssektors største aktør, Aleris-Hamlet, imidlertid et center for hjertekirurgi og -undersøgelser på sit hospital i Søborg, der ikke alene skal tiltrække hjertepatienter fra hele Danmark, men også fra resten af Norden.

Som en del af Aleris, der også driver privathospitaler i Norge og Sverige, forventer vi i kraft af vores koncernrelationer og ekspertkompetencer at kunne tiltrække mange patienter fra udlandet, siger Nis Alstrup, der er adm. direktør for Aleris-Hamlet Hospitaler. Han oplyser, at den nye klinik allerede inden den officielle indvielse havde modtaget sine første patienter fra både ind- og udland.

Ledes af internationalt anerkendt hjertelæge

Det satte skub i Aleris-Hamlets planer om at åbne Østdanmarks første private hjertecenter, da man som leder af det nye specialeområde fik mulighed for at ansætte Anders Kirstein Pedersen, der kommer fra en stilling som kirurg på det private hjertecenter i Jylland. Han har arbejdet i 33 lande, publiceret mere end 100 artikler og modtog i 2006 Dansk Cardiologisk Selskabs hæderspris.

Anders Kirstein Pedersen er velkendt i ind- og udland for sin ekspertise inden for behandling af hjertearytmi og bliver jævnligt kaldt til udlandet for at udføre komplekse operationer. Som en internationalt anerkendt ekspert er han den helt rette til at stå i spidsen for den nye funktion, og takket være en professionel og dedikeret indsats fra ham og hans personale er det på blot halvanden måned lykkedes at stable en topkompetent klinik på benene, fortsætter Nis Alstrup.

Stort potentiale

Den nyåbnede hjerteklinik vil i første omgang beskæftige sig med ablationsbehandling for atrieflimren og andre rytmeforstyrrelser i hjertet, indsættelse af pacemaker samt undersøgelser inden operation for forsnævring af kranspulsårer.

De offentlige sygehuses ventelister på hjerteområdet er generelt forholdsvis lange. I kraft af vores erfaring og beliggenhed forventer vi at kunne tiltrække et stort antal selvbetalere og patienter med sundhedsforsikring, ligesom vi forventer at opnå den fornødne godkendelse til behandling af ventelistepatienter fra de offentlige sygehuse, slutter Nis Alstrup, der vurderer centrets potentiale som stort. Han forventer således løbende at udvide programmet med yderligere behandlingstyper.

Aleris er med 7.000 ansatte og en årlig omsætning på ca. 6 mia. SEK en af Nordens førende aktører inden for sundhed og omsorg. Koncernen er repræsenteret i Sverige, Norge og Danmark, hvor Aleris tilbyder serviceydelser inden for fire områder sundhed, medicinsk diagnostik, ældrepleje og mental sundhed. Aktiviteterne i Danmark er fordelt på Aleris-Hamlet Hospitaler samt Aleris Omsorg, der tilbyder pleje- og omsorgsydelser.

Aleris-Hamlet Hospitaler er Danmarks største og eneste landsdækkende privathospital med afdelinger i Esbjerg, Herning, Søborg, Aalborg og Aarhus samt på Frederiksberg. Virksomheden dækker mere end 40 specialer.

###

Billedtekster

Foto 1: Den private sundhedssektors største aktør, Aleris-Hamlet, åbner center for hjertekirurgi og -undersøgelser på sit hospital i Søborg, der skal tiltrække patienter fra hele Norden.

Foto 2: Klinikken ledes af hjertekirurg Anders Kirstein Pedersen, der er en internationalt anerkendt ekspert inden for rytmeforstyrrelser i hjertet.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *